Za Prijatelja Malog Isusa siromaštvo je poziv da slijedimo Isusa siromašna! Ponedjeljak, 20. 11. 2017.

Danas je 1. svjetski dan siromašnih, pa smo i mi Prijatelji Malog Isusa iz župe Sv. Ivana Krstitelja potaknuti željom Svetog Oca Franje razmišljali kako i čime bismo mogli barem na jedan dan razveseliti siromahe našega grada i odagnati njihove svakodnevne brige i probleme. Odlučili smo im prirediti toplo druženje u našoj maloj župnoj dvorani, uz obrok, čaj i kolače! Tim povodom danima smo  dijelili pozivnice centrom grada i našim kvartom, nadajući se odazivu dragih posjetitelja. I oni su stigli! Plaho, među nepoznate ljude, sa znatiželjom na licu koja se međutim ubrzo pretvorila u radost i zadovoljstvo kada su dočekani toplom dobrodošlicom i primljeni kao prijatelji. U međusobnom druženju i okrijepi slušali smo njihove tužne životne priče i iskustva „s ulice“, puni empatije i dirnuti njihovom jednostavnošću i načinom na koji proživljavaju svoju svakodnevicu!


Nakon popodnevnog druženja, razgovora, pa i pjesme oprostili smo se od njih sa obostranom željom za ponovnim susretom. S novim zimskim kapama koje smo im darovali i paketićima kolača u rukama napuštali su nas ti veliki ljudi, dok su nas ostavljali u razmišljanju i zahvalnosti za kruh svagdašnji, topli obrok i krov nad glavom koji mi svakodnevno imamo.

Neka nam svima ovakvo iskustvo uistinu probudi „osjetljivost za potrebe ljudi i preraste u dijeljenje koje postaje način života“ kako nam poručuje i sam papa Franjo u poruci za 1. Svjetski dan siromašnih.

 

Jasna Trčak, PMI
Sv. Ivan Krstitelj – Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve