Zahvalna sveta Misa za život Četvrtak, 21. 4. 2022.

Dana 19.travnja 2022. godine slavljena je svečana sv. Misa u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu za plodove korizmene kampanje inicijative 40 dana za život. Predslavitelj i propovjednik bio je don Vedran Torić uz župnika fra Antonia Lovrić. 


Ovo euharistijsko slavlje bila je zahvalnica Gospodinu za primljene milosti a osobito za spašenih šest života za koje se zna. Vjerujemo da ih ima i više koji nisu još obznanjeni. Divno je bilo biti dio molitelja pred bolnicom i pred poliklinikom Cito tijekom 40 - dnevne molitvene kampanje. Završetak kampanje obilježen je blagoslovom pred bolnicom na Cvjetnicu.

U svakoj akciji i projektu Centra za život u Splitu  sudjeluju članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa (PMI- a) sa Pojišana i područja grada. Osviješteni smo ovom problematikom kao ljudi, vjernici, a uz to potaknuti smo i svojim Statutom PMI-a. Redovito sudjelujemo u molitvenim satima bilo kroz dan svakodnevno pred bolnicom te vikendom u noćnom rasporedu. Koordinatorica i voditeljica Centra gđa Marija Kulazo Šošić i suradnica Sanja Baraba uvijek mogu računati na raspoloživost PMI-a sa Pojišana i našu pročelnicu s. Dolores Brkić. Nastojali smo biti i dobri domaćini za druženje nakon sv. Mise u dvorani uz slastice, sokove,  divne glasove molitelja koji su tako još više pjesmom uljepšali druženje. Naši župni svećenici kapucini redovito velikodušno ustupe prostor za druženje, dogovor i slavljenje sv. Mise zahvalnice.

U zauzetosti za malene i potrebne primjer su nam i naše sestre Služavke maloga Isusa koje su ustupile svoj dio prostora uz Provincijsku kuću samostana sv. Ane za ured Centra. Što je sve radio sluga Božji Josip Stadler za spašavnje ostavljenih , malenih, odbačenih i potrebnih?! Molimo da nas svih zagovara kod Gospodina te mu budemo na slavu. Neka izmoli novih duhovnih zvanja koji će nastaviti Kristovo i Stadlerovo djelo. Dao Svemogući Bog u ovom vremenu sinodalnog hoda snagom Njegova Duha da bude puno milosti i zajedništva svih u Crkvi.

 PMI-a, Pojišan - Split      

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve