Poruka sestrama za Rafaelovo 2016.

Anđelima svojim zapovjedi Bog
da te čuvaju na svim putovima tvojim.

Sa zahvalnošću Bogu i ove godine slavimo rođendan drage nam Družbe. Tjelesnim i duhovnim rođenjem započinje sve novo u životu čovjeka. Tako se i naša Družba pomlađuje po novim sestrama. Svaka sestra je dar, kako najmlađa tako i najstarija, u povijesnom hodu Družbe. Mi nismo slučajno ovdje, miljenice smo Gospodnje, ma kako neznatne službe vršile. Važno je da upotrijebimo sve darovane talente. Isus se po nama želi proslaviti na zemlji. On želi da svakodnevno vršimo djela milosrđa i molimo potpuni oprost za tolike ljude u bijedi i potrebi. No, On želi da međusobno isto tako iskazujemo zahvalnost sestrama pokraj sebe, jer su nam darovane da nas ohrabruju, podržavaju, opraštaju, poučavaju, za nas mole. Sve što činimo drugima, vraćamo Isusu, od kojega stostruko primismo već ovdje. Vrlo je važan naš svakodnevni susret s Njime u osami. On čeka da u našem srcu bude posve tiho i mirno kako bi nam govorio svoje riječi. Ne donosi On samo mir. Često nas i nemirom pohađa i njime želi naša srca privući k sebi. Želi nas osloboditi od nebitnog i dati nam sebe. Važno nam je osjetiti u svemu što činimo, ono što Isus želi, bilo da radimo ili molimo. Moramo se opredijeliti za dobrotu, govoriti dobro, tražiti dobro, misliti uvijek dobro. U riječima je velika snaga i odgovornost. Za svaku izgovorenu bilo dobru ili lošu riječ dat ćemo račun. Anđelima svojim zapovjedi Bog da te čuvaju na svim putovima tvojim Drage sestre!

Sjeme Božjeg poziva je u početku bilo sićušno, ali je sadržavalo snagu Neba koja danas vodi do časti oltara našega oca Utemeljitelja. On je naš uzor i ponosne smo na sve što nam je ostavio u baštinu. Posebno smo zahvalne za prepoznatljivu karizmu služenja koju svjedočimo. Svojim životom ostavio nam je snažnu poruku. Živjeti nam je tako da nam radost bude u zauzetosti, uspjeh u služenju, strpljivost u nadi, snaga u podnošenju, velikodušnost u dijeljenju, a ljubav prema Isusu gorljiva. Isus nam neprestano govori: dijelite sebe i dat će vam se! Isus nam neprestano daje sebe, mi od njegovoga dijelimo, materijalna i duhovna djela milosrđa.

Nedavno je nekoliko sestara imalo mogućnost posjetiti dom sv. Josipa u Trstu, od kuda su došle naše prve sestre koje su utkale svoje živote za rođenje naše Družbe i njihova rodna mjesta u Sloveniji. One su poput majki prigrlile napuštenu djecu i svu sirotinju. Hvala im za ljubav koju su dale da bi drugi imali život. Čudesna je bila Božja providnost kojoj je naš Utemeljitelj povjerio sve svoje darove i promišljanja kako pomoći siromašnijima od siromašnih u kojima je tako vidljivo dijete Isus.

Kao što je arkanđeo Rafael na putu pratio Tobiju kojemu je bio poslan, tako je prije sto godina dopratio i naše sestre u Zagreb da i danas svjedočimo kome smo povjerovale, i pratit će nas dok god bude Božja volja za nas.

Drage sestre, novakinje i kandidatice, od srca Vam čestitam sto dvadeset šesti rođendan Družbe i sestrinski vas pozdravljam.
 

s. M. Petra Marjanović,
provincijska glavarica

U Zagrebu 14. listopada 2016. 

Preuzmite dokument:

  Poruka sestrama za Rafaelovo 2016.   (429.66 KB)
  Poruke provincijskih glavarica - Sve