Projekt gradnje dnevnog centra Josipovac za starije i nemoćne osobe kojima je potrebna dnevna skrb Srijeda, 25. 10. 2023.

Družba Sestara Služavki Malog Isusa od svog utemeljenja poslana je služiti najmanjima i najslabijima u društvu. U duhu oca Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera, kroz povijest ova je karizma dobivala nove oblike u vremenu u kojemu su se sestre nalazile.

Čežnja za služenjem Isusovoj najmanjoj braći i danas otvara nove puteve. S povjerenjem u Božji blagoslov i Njegovu Providnost koja jasno progovara kroz dobrotu tolikih ljudi, sestre su se odlučile za novi projekt: gradnju dnevnog centra za starije i nemoćne osobe kojima je potrebna dnevna skrb. 


Dnevni centar Josipovac za starije i nemoćne osobe svojim će korisnicima omogućiti medicinsko-zdravstvene usluge te će pružati podršku kroz radnu terapiju i brigu oko duhovnih potreba. Kroz kreativne radionice, muzikoterapiju, biblijske radionice i ostale sadržaje radne terapije, korisnicima će biti omogućena kvalitetna socijalizacija kao odgovor na jednu od temeljnih potreba svakog ljudskog bića. Briga oko duhovnog zdravlja i napretka temeljit će se na mogućnosti slavljenja sakramenata, na susretu sa Stvoriteljem kroz molitvene trenutke, trenutke zajedničkog ili osobnog čitanja duhovnih sadržaja i na drugim oblicima duhovne okrepe. 

Kroz kvalitetan suvremeni pristup sestre žele vjerno nastaviti živjeti svoje poslanje najpotrebitijima. 

Ukoliko se i ti želiš ugraditi u mozaik ostvarenja ovog projekta, to možeš učiniti na mnogo načina:

duhovnom potporom u molitvi
osobnom podrškom 
savjetom ili idejom 
svojim iskustvom i znanjem
novčanom donacijom

Radujemo se svakom obliku iskazane dobrote!

U tijeku je izrada projektno – tehničke dokumentacije. Izvršitelj: Višeslav Franić, dipl. ing.arh. 

Novčane donacije mogu se uplatiti na račun:  IBAN HR9723600001503320047

Zahvalne sestre Služavke Malog Isusa

  Vijesti - Sve