Projekt gradnje Doma Josipovac za starije i nemoćne osobe kojima je potrebna  skrb Srijeda, 25. 10. 2023.

Družba Sestara Služavki Malog Isusa od svog utemeljenja poslana je služiti najmanjima i najslabijima u društvu. U duhu oca Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera, kroz povijest ova je karizma dobivala nove oblike u vremenu u kojemu su se sestre nalazile.

Čežnja za služenjem Isusovoj najmanjoj braći i danas otvara nove puteve. S povjerenjem u Božji blagoslov i Njegovu Providnost koja jasno progovara kroz dobrotu tolikih ljudi, sestre su se odlučile za novi projekt: gradnju Doma Josipovac u Zagrebu za one kojima je potrebna skrb.

Kroz kvalitetan suvremeni pristup sestre žele vjerno nastaviti živjeti svoje poslanje najpotrebitijima.


Dom Josipovac  za starije i nemoćne osobe bit će smješten u predivnoj zelenoj oazi mira na zemljištu samostana Betlehem, Kraljevec 89, Zagreb. Sam ambijent svojim će korisnicima omogućiti kvalitetan smještaj prilagođen pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama; potrebne medicinsko - zdravstvene usluge te će pružati podršku kroz radnu terapiju i brigu oko duhovnih potreba. Kroz kreativne radionice, muzikoterapiju, biblijske radionice i ostale sadržaje radne terapije, korisnicima će biti omogućena kvalitetna socijalizacija kao odgovor na jednu od temeljnih potreba svakog ljudskog bića. Briga oko duhovnog zdravlja i napretka temeljit će se na mogućnosti slavljenja sakramenata, na susretu sa Stvoriteljem kroz molitvene trenutke, trenutke zajedničkog ili osobnog čitanja duhovnih sadržaja i na drugim oblicima duhovne okrepe. Osobama treće dobi, kojima je potrebna dnevna skrb za vrijeme odsutnosti članova njihove obitelji, u Domu Josipovac bit će pružene usluge cjelodnevnog boravka.

Ukoliko se i ti želiš ugraditi u mozaik ostvarenja ovog projekta, to možeš učiniti na više načina:

  • duhovnom potporom u molitvi
  • osobnom podrškom 
  • savjetom ili idejom 
  • svojim iskustvom i znanjem
  • novčanom donacijom

Radujemo se svakom obliku iskazane dobrote!

Služavke Malog Isusa zagrebačke provincije
Zagrebačka banka 
IBAN HR9723600001503320047
Za uplate iz inozemstva – SWIFT/BIC ZABAHR2X

Zahvalne sestre Služavke Malog Isusa

  Vijesti - Sve