Briga za bolesne, nemoćne i siromašne

Briga za bolesne, nemoćne i siromašne

Bolesnici i potrebnici su najsličniji Kristu patniku i najpotrebnije im je sućutno srce sestara njegovateljica. Topla riječ, blagi postupak, brižnost i strpljivost su najdjelotvorniji lijek za svaku bolest, nemoć, osamljenost i ostavljenost.

Najvažnije je uskladiti korak i srce s korakom potrebnika kako bi zajedno posvjedočili da nas Bog ljubi i da smo mu važni. Otvorena vrata samostana su mala oaza za konkretni susret s čovjekom ovisnikom ili beskućnikom. Hrana i topla riječ potrebitom, sestarsko je služenje na djelu.

U domovima za starije i bolesne osobe u samostanima u Novoj Vesi, na Kraljevcu, u Slavonskom Kobašu i Burgkirchenu-Njemačka, sestre svojim znanjem, ljubavlju, vještinom olakšavaju križeve i tegobe starosti i bolesti. Sestre žive duh zajedništva s bolesnima da milost rada bude na obostrano zadovoljstvo i blagoslov. Neizmjerno duhovno bogatstvo sestrama je služenje nemoćnima i bolesnima. Preko tog apostolata neprestano se izlijeva more milosti na postojanje Sestara "Služavki malog Isusa".

Iskustvo i molitva starijih sestara služe za pouku i duhovnu hranu mlađim naraštajima da služiti ne znači samo raditi, nego i dopustiti da im se pomogne. Njihova samozatajna prisutnost, zahvalnost i strpljivost u bolesti su duhovne vrjednote na kojima svi participiraju. Primjer ustrajnog sagorijevanja je neprocjenjiva milost od koje sestre dobivaju snagu i elan za svakodnevno služenje.

 
 

Galerija slika: