Apostolat rada

Apostolat rada

Svakodnevni život sestre Služavke Malog Isusa isprepleten je mnoštvom sitnica. Kako netko reče: U jednom samostanu samo u jednom danu tu je cijela košnica svakodnevnih događanja! Svaki dan Bogu posvećene osobe započinju Jutarnjim pohvalama, razmatranjem Božje riječi, slavljenjem euharistije. Redovite dužnosti sestre vrše u povjerenim im dijelovima apostolata.

Neke sestre poslužuju Krista u djeci vršeći službu odgojiteljica u dječjem vrtiću Cvjetnjak, druge pak poslužuju Krista u starima i nemoćnima po našim staračkim domovima. Neke pak hitaju u školu te rade kao vjeroučiteljice u nastavi vjeronauka, vrše sakristansku službu u župama, vode razne katehetske skupine, župne zborove i okupljaju laike u Društvo Prijatelja Malog Isusa. Neke poslužuju Krista radeći u samostanskim kuhinjama, u samostanskom vrtu te u brojnim kućanskim poslovima.

Svakodnevne dužnosti sestre prekidaju te se okupljaju na zajedničku molitvu časoslova u svojim samostanskim kapelama. Svoje sestrinstvo dijele i u zajedničkom blagovanju, sestrinskim razgovorima, međusobnom pomaganju te u mnogočemu što Bog svakoj providi kao novu, jedinstvenu priliku.

Molitva i rad, to je naš najvažniji posao, kako je svojim duhovnim kćerima govorio o. Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler. U svemu što god bilo koja sestra činila, nastoji živjeti karizmu Družbe, a to znači služiti. Stoga nije važno niti gdje sam niti s kim sam, već samo Krista poslužiti u prilici koja mi je darovana.

 
 

Galerija slika: