Provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina

Zagrebačka Provincija sestara "Služavki Malog Isusa" nastala je 1969. godine dijeljenjem Družbe na tri provincije kojoj je sjedište u Zagrebu, Novoj vesi 55 u samostanu "Antunovac".  Provincija je stavljena pod zaštitu  Presvetog Srca Isusova i Marijina.


Družba sestara "Služavki malog Isusa" kao djelo Božje Providnosti nastalo je iz srca Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, sa svrhom da sestre uvijek budu uz siromahe i bijedne, potrebne materijalnih dobara i ljubavi. Utemeljitelj ističe da je svrha života i rada sestara "u bolesnima, siromašnim i starim ljudima služiti samom Isusu…"

Danas provincija broji 85 sestara, 2 novakinje i 3 kandidatice. Sestre djeluju u pastoralnom radu na župama (Delnice, Kloštar Podravski, Krašić, Maksimir, Nova Ves, Pitomača, Retkovec, Rijeka, Samobor, Slavonski Kobaš, Stenjevec, Varaždin). 

Apostolsko djelovanje sestara "Služavki malog Isusa" može se vidjeti u brojnim aktivnostima koje u novije vrijeme vrše u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu i zavodu Germanicum u Rimu.

Posebnu brigu sestre posvećuju bolesnima i nemoćnima  u našim domovima (Nova ves, Kraljevec, Slavonski Kobaš, Burgkirchen-Njemačka). Za odgoj i njegu djece jasličke i vrtićke dobi sestre brinu u dječjim vrtićima u Novoj Vesi u Zagrebu, Samoboru i Vinkovcima.
 

Sjedište provincije, Zagreb, Nova vesPročitaj još o povijesti Provincije

 

Galerija slika:

  Zagrebačka provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina - Sve