Božićna čestitka s. M. Radoslave Radek, vrhovne glavarice Družbe SMI

Blažena Djevica Marija je pretvorila špilju za životinje u Isusovu kuću, s nešto siromašne odječe i obiljem ljubavi. Ona je Očeva službenica koja mu daruje radosnu hvalu. Ona je misionarka koja nam se približava da nas prati u životu, otvarajući srca vjeri svojom majčinskom ljubavlju. Kao prava Majka, kroči s nama, bori se s nama i neprestano izlijeva blizinu Božje ljubavi.

(usp. Evangelii gaudium, br. 286)

 

Božić, 2017.

Živio Mali Isus!

Poštovane sestre provincijalke, drage sestre, novakinje i pripravnice!

Rođenje Sina Božjega u betlehemskoj špilji svake nam godine donosi radost, mir i toplinu koju želimo primiti i podijeliti ponajprije u našoj redovničkoj obitelji, potom sa svima koje susrećemo u svojoj svakodnevnici.

Unatoč našim dobrim željama i nastojanjima, i ovog Božića mnogi će ostati usamljeni,  siromašni i bez topline obiteljskog doma. Topli dom zamijenit će im raskošne ulice u kojima nema svratišta, trgovi bez zapaljene vatre, tramvaji bez ugodnog naslonjača ili pak koja klupa na kolodvoru ili parku bez toplog pokrivača.

U sličnim okolnostima, rođenje Sina Božjega dočekala je i Blažena Djevica Marija sa svojim zaručnikom sv. Josipom. Ona je hladnu betlehemsku špilju učinila toplim domom, u koji želimo svratiti i pridružiti se k njoj u molitvi i klanjanju Novorođenome Kralju.

Kao Djevica Marija, učinimo i mi sve kako bi božićnu poruku ljubavi, mira i topline darovali svim ljudima dobre volje, na poseban način onima koji se žele ogrijati uz Dijete Isusa u betlehemskoj štalici. 

U ozračju ove božićne poruke, želim vam zajedno sa sestrama članicama Vrhovne uprave Družbe sretan Božić i blagoslovljenu novu 2018. godinu.

s. M. Radoslava Radek, 
vrhovna glavarica


  Poruke vrhovne glavarice Družbe - Sve