Akcija “Imaj srce za siromašne” volontera župe sv. Pavla u Zagrebu

Uoči početka došašća, u subotu 1. prosinca 2012. Prijatelji Maloga Isusa i drugi volonteri animirali su u župi sv. Pavla u Zagrebu, karitativnu akciju pod geslom Imaj srce za siromašne na način što su u velikim centrima u kvartu, u  Konzumu i Intersparu cijeli dan od 7:30 do 18:45 prikupljali hranu. U provođenju akcije sudjelovalo je pedesetero osoba.


Naime, svakom su kupcu, koji je ulazio u trgovinu dali prigodni letak na kojem je pisalo što se to danas u trgovini neuobičajeno događa. Uz letak, svi sudionici akcije imali su na sebi tzv. župne pregače kako bi i na taj način bili vidljiviji i „govorljiviji“.

Uz ekipu koja je kupce animirala na ulazu u trgovinu, kod blagajni je stajao drugi dio ekipe uz košaru koja je bila označena geslom akcije. Treći dio ekipe, kad su se košarice nakupile,  odvozio je namirnice iz dućana u župnu garažu gdje su artikle primali ministranti i odmah razvrstavali.
Fotografije govore sve. Oduševljenje i zadovoljstvo bilo je obostrano!

Evo, kako je akciju doživjela krizmanica Ana Geto, kao sudionica u projektu:

Je li moguće riječima izraziti osjećaje, opisati doživljaj? Nije. Koliko god bio lijep sam jezik, riječi koje govorimo nikada neće izreći do kraja  ono što osjećamo. Zato imamo srce, da govori kada mi to ne možemo, da pomogne i da pokaže osjećaje. I ne govore li srca kao jedno kada imaju isti cilj, istu poruku za prenijeti? To sam ja osjetila danas. Kada sam vidjela toliko ljudi koji daju od sebe, od onog što im je potrebno i to za ljude koje ne znaju i koje nikada neće upoznati. Nisam se mogla prestati smiješiti jer kako je samo prekrasno kada se da samo malo i kada svi daju malo, od srca, kako to samo malo veliko postane i koliko sreće donese. Uvijek mi  se čini da nikada ne mogu  dovoljno učiniti,da nikada ne mogu dovoljno zahvaliti, ali znam da moram pustiti svoje srce da govori kroz osmjeh, kroz riječ, kroz ono malo koliko ja mogu učiniti.
Hvala ti ,Bože, što sam mogla danas sudjelovati u ovoj akciji. Hvala ti, Bože, na svim tim divnim ljudima.

Mnogi su imali srce. Dali su nešto od sebe. Dali su sebe! Bog koji ljubi vesela darivatelja neka nagradi svakog sudionika koji je dao udovičinim srcem.
Uz karitativni vid, akcija je imala i duhovni vid te su svi nositelji akcije dan ili počeli ili završili euharistijskim slavljem.

A sad slijedi drugi dio akcije. Slaganje paketa i raznošenje potrebnima.

 

Galerija slika:

  Projekt našeg srca - Sve