Adventsko „hodočašće“ Prijatelja Malog Isusa u Pitomači Četvrtak, 30. 12. 2021.

Prijatelji Malog Isusa župe Pitomača započeli su slavljenjem misa zornica svoj adventski hod. Njihovim svakodnevnim slavljenjem, s upaljenim svijećama u rukama, srca su im se pripremala za dolazak našega Spasitelja.
Uz oltar Blažene Djevice Marije bila je postavljena škrinja u koju su vjernici sakupljali namirnice za darivanje najpotrebnijih župljana. Uz nedjelju Caritasa od prikupljenih namirnica pripremili su pakete i podijelili potrebitima za nadolazeće blagdane.
Udruženi s članovima kreativne radionice izrađivali su i prigodne ukrase za Božić, pekli kolače i organizirali humanitarni štand od kojeg je dobrovoljni prilog išao za liječenje župljanke Valentine Begović.
Na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije bilo je cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, gdje su se članovi PMI  izmjenjivali iz sata u sat moleći za potrebe Crkve, svijeta i na osobne nakane.
Srca su se punila radošću tokom cijelog Adventa. U duhu radosti i iščekivanja Božića očišćena je cijela župna crkva , uređene su jaslice i okićeni borovi.
Vrhunac cijele pripreme kroz Advent bilo je moljenje devetnice Malenom djetetu Isusu.  Svih devet dana do Božića PMI su se izmjenjivali u molitvi, rasli u duhu i vjeri te dočekali rođenje našega Spasitelja.

ŽIVIO MALI ISUS!

Ditka Ferić, PMI župe sv. Vida, Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve