Bicikl od Malog Isusa Srijeda, 25. 5. 2022.

U srijedu, 25. svibnja Prijatelji Malog Isusa iz župe sv. Benedikta u Kloštru Podravskom okupili su se na redovitom zajedničkom molitvenom susretu. Molitveno zajedništvo započeli smo pobožnošću krunice, potom euharistijskim slavljem, a nakon misnog slavlja nastavili molitvom devetnice Božiću. Molitveni susret imao je posebnu misiju ovaj mjesec i na njega smo pozvali i našeg malog župljanina Tea koji je učenik drugog razreda osnovne škole i sin samohrane majke. Teo je aktivan član društva svete Krunice u našoj župi i kroz mjesec svibanj redovito je animirao pobožnost krunice, te aktivni član župnog dječjeg zbora.

Kako stanuje na kraju našeg sela, podalje od crkve i škole, kao PMI prepoznali smo njegovu potrebu i omogućili mu novi bicikl s kojim će lakše i brže sam putovati svaki dan do škole. Odlučili smo djelovati po uzoru na Slugu Božjega Josipa Stadlera osluškujući u sebi: „Imaj prema bližnjem srce majčinsko…“ i učiniti malo djelo milosrđa u svojoj župnoj zajednici.

Radosti i iznenađenju nije bilo kraja, a na iznenađenje svih nas Teo nam je otkrio kako svaki dan moli zagovor Praškog Malog Isusa čiju molitvu je ponosno izmolio pred svima! Naša srca su bila ispunjena, jer nema veće radosti od one kada dijelimo sa svojim bližnjima, svjesni da se sam Mali Isus poslužio ljudima velikog srca u ostvarenju našeg apostolata.

Ivanka Debeljak, PMI
Kloštar Podravski

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve