„Bio je čovjek duha“ Srijeda, 21. 11. 2018.

Danas na blagdan „Gospe od Zdravlja“ 21. 10. oprostili smo se od g. Ante Projića, brata naše sestre Simforoze.   Pokopan je u rodnom mjestu Rudi, a cijeli svoj vijek proveo je u Splitu, župi Brda. 


Sv. Misu predslavio je don Darko Matijević, župnik župe „Materinstva BDM“  kao i sprovodni obred, uz koncelebraciju  sa mjesnim župnikom i još nekoliko svećenika. Don Darko  u kratkim crtama opisao je vjernički i ljudski lik pok. Ante. Ante je bio pun humora, unatoč životnim poteškoćama koje su ga pratile iz djetinjstva, do rada u inozemstvu. Sačuvao je optimistički duh i širio vedrinu oko sebe. Povezan sa svojom župom, redovito je molio, dolazio na sv. Mise, obavljao sakramente i bio od pomoći svakom župniku koji su vodili njegovu župu na Brdima-Split.  Molio je sam, sa svojom suprugom i svojom djecom, koju je nadasve ljubio i za njih živio.  Don Darko je lijepo rekao: „Mi možemo govoriti o Anti samo najljepše, ali samo njegova obitelj može reći-naš Ante.“ Preminuo je u snu, bio je spreman na odlazak, jer je primio sakramenat umirućih.

Ispraćaju su prisustvovali mještani rodne župe, župljani  župe na Brdima, obitelj, rodbina, prijatelji i brojne naše sestre. Neka ga Gospodin razveseli svojim zajedništvom i nagradi njegovu plemenitost.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve