Blaga vijest na Pojišanu u Splitu Četvrtak, 28. 3. 2019.

Na svetkovinu Blagovijesti u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu 25. ožujka 2019. pod večernjom sv. Misom Društvo Prijatelja Maloga Isusa pomlađeno je za 9 novih članova koji su započeli bližu formaciju. Bila je to zaista blaga vijest za Družbu sestara, Društvo PMI-a i župnu zajednicu. 


Sedam članova je sa Pojišana a po jedan član iz splitskih župa Žnjana i Spinuta. Svi članovi su se pripremali trodnevnicom na euharistijskom slavlju i meditacijom  molitve Anđeo Gospodnji. Kroz ove dane posebno se molilo po preporuci pročelnice s. Dolores, za bolesnike i osamljene , posebno u obiteljima PMI-a, naše župe,  svećenike i časne sestre te mir u srcima svih ljudi.  

Misno slavlje predvodio je župnik fra Žarko Lučić te kroz propovijed naglasio veličinu ovog blagdana s kojim je započelo spasenje. Marijinim pristankom“ Evo službenice gospodnje“ dozvala je Spasitelja  na ovaj svijet.

Tijekom svih radosti ali i žalosti, posebno kad je Isusa primila u svoje krilo skinuvši  ga mrtva s križa , odzvanjale su joj uvijek riječi; EVO SLUŽBENICE GOSPODNJE !To je poticaj svima nama, kako prihvaćati radosti,  boli i razne poteškoće. Obećanje  i pristanak, pratiti Isusa i svjedočiti ga u svim prilikama, treba nam ustrajnost koja vodi Životu.

Nakon propovijedi župnik je pojasnio svim vjernicima u crkvi slijedeći obred. Pročelnica s. Dolores Brkić prozvala je nove kandidate te su dali svoja obećanja ulaska u bližu formaciju a svi nazočni obnovili su obećanja.

Poslije svete Mise pročelnica je svima čestitala uz prigodni poklon. Također je uručila čestitku svakom ponaosob od ravnateljice Društva s. Anamarije Kesten i vrhovne glavarice Družbe s. Marije Banić. Ostali smo zajedno poduže vrijeme radosni u AGAPE ozračju.

 Ivan- Zvonimir Brkić , PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve