Blagoslov kipa Malog Isusa Subota, 28. 3. 2015.

 Župnik župe Dugopolje don Mirko Bitunjac, na svetkovinu Blagovijesti, blagoslovio je kip Malog Isusa, kojeg su donirali članovi DMPI-a  Dugopolje. Pred sam početak Euharistijskog slavlja, župnik je zahvalio Gospodinu Bogu za 125 godina postojanja družbe sestara Služavki Malog Isusa. U zahvalu je uključio i 20 god. postojanja društva Prijatelja Malog Isusa, kao i za 4 god postojanja DPMI- a u Dugopolju. 


Nabrojio je sve aktivnosti koje naše DPMI-a,pod vodstvom s. Eudoksije Franić, vrši u župi Dugopolje. U te aktivnosti spada: obilazak bolesnih, darivanje potrebitih, kupnja kipa Djeteta Isusa, uključivanje u aktivnosti koje se organiziraju na nivou DPMI-a u splitskoj provinciji sestara Sl. M. Isusa. U svojoj molitvi sve nas je preporučio zagovoru naše nebeske Majke, sa molbom i željom da ustrajemo u našoj karizmi, da i dalje u malenima i potrebitima naše Župe prepoznajemo Malog Isusa.

Za vrijeme sv. Mise članovi PMI-a čitali su misna čitanja i pjevali liturgijske pjesme. U homiliji don Mirko je osvijetlio bezuvjetnu vjeru Marije u Anđelove riječi, te istaknuo važnost vjere nas običnih ljudi prema Bogu i čovjeku. Nakon primljenog božjeg blagoslova svi skupa smo otpjevali pjesmu „Zlatnih krila“. Svečanost je bila veličanstvena, na čemu se zahvaljujemo dragom Bogu i našem Župniku.  Mali Isuse hvala ti za sve milosti koje nam dijeliš, čuvaj nas, naš narod i našu Župu, jačaj  nas svojim milostima i blagoslovom.- Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

Ljubica Caktaš, animatorica

  Vijesti - Sve