„ Blažen“  Stadlerov dan Srijeda, 10. 2. 2021.

Svaki Stadlerov dan jedna od članica Društva Prijatelja Maloga Isusa na splitskom Pojišanu izrekne kao Blaženi dan. Upitah je ovog osmog dana u veljači dok smo se okupljali na večernju molitvu da kaže još koju misao, zašto karakteristično naziva taj dan Blaženim: 


"Sestro Dolores, prvo me asocira na osam blaženstava kao Isusov manifest ili skraćeno Evanđelje. Zatim tog dana molimo za proglašenje blaženim sluge Božjeg Josipa Stadlera. Mogu još i  kazati, odnosno izraziti blaženi osjećaj dok molimo tog dana zajedno, za ovu i sve razne nakane". Zbog njezine izjave potaknuta sam bila ovo podijeliti sa vama.

Javila mi se misao kako je sluga Božji Josip naš Utemeljitelj kazao kao velik i jaki svjedok vjere, čitajući u pismu kojeg nam je poslao postulator a proslijedila s. Anemarie: „Stadler govori i drugima kada se nalaze u životnim kušnjama (i opasnostima); Nebo i zemlju Bog je stvorio iz ništa. Ne bojte se! On se brine za vas ! Potrebno nam je veliko povjerenje u Božju ljubav.“

Povezah dalje sa današnjim blagdanom bl. Alojzija Stepinca čije je geslo; „U Tebe se Gospodine uzdam" i „Kad vam otmu sve ostati će vam dvije ruke; sklopite ih na molitvu pa ćete onda biti najjači“ Zbog svoje jake vjere i vjernosti Isusu Kristu, Crkvi i papi pretrpio je mučeništvo ali iz ljubavi“. Pitajmo se, naglasio je svećenik na misi u našem svetištu na uočnicu Stepinčeva: “Komu i čemu sam ja, ti i mi vjerni"?
Josip Stadler u svom životu često je naglašavao: VJERA JE DRAGOCJENO BLAGO. Vrijeme  u današnjem životu nije nam naklono, zato još snažnije tražimo snagu vjere po uzoru Blažene Djevice Marije, Sv. Josipa, sluge Božjeg Josipa Stadlera, bl. Alojzija Stepinca… i mnogih Božjih ugodnika.

Kroz blaženstvo u vlastitom srcu dublje ćemo shvatiti značenje Stadlerova gesla;

Imati srce prema Bogu – djetinje

prema bližnjem – materinje

prema  sebi - sudačko 

 s. M. Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve