Dobročinstva za život Ponedjeljak, 12. 2. 2024.

Večer dobročinitelja za udrugu“ Hrvatska za život“ i inicijativu 40 dana za život održana je u Solinu – hotel President 11. veljače 2024. godina u organizaciji Centra za život u Splitu. Posebnost je i zahvala Bogu i svima koji sudjeluju pa i najmanjom sitnicom da Centar za život djeluje.


 Ovom prigodom obilježena je deseta godišnjica djelovanja. Nizala su se, nakon meditativnog uvodnog blagoslova don Šime Doljanina, svjedočanstva u slici, riječi i pjesmi. Uz organizatore, nadasve koordinatoricu za Dalmaciju i voditeljicu Centra u Splitu, Mariju Kulazo Šošić, mnoge dobročinitelje i volontere, svećenike i franjevačke bogoslove, nazočne su također bile s. Terezija Pervan provincijalka sestara Služavki Maloga Isusa, njezina zamjenica s. Brigita Rojnica i sestra Antea Šarolić. Svojom podrškom sudjelovali su i članovi Društva PMI-a iz Solina sa s. Rebekom Batarelo, zatim iz Splita - svetišta Gospe od Pojišana i sv. Križa sa s. Dolores Brkić. Za ovaj važan događaj članovi Društva Prijatelji Malog Isusa i podupiratelji sa splitskog Pojišana predvođeni pročelnicom s. Dolores Brkić, pripremali su se trodnevnicom bl. Alojziju Stepincu, uz ostale osobne nakane za obitelji i Hrvatski narod. Na blagdan Gospe Lurdske kad se uz svjetski dan bolesnika obilježava i dan braka, molitvom smo dali potporu dostojanstvu života od začeća do prirodne smrti.

Budući da je župa Pojišan u blizini splitske Kliničke bolnice, članovi PMI pripremaju se za molitveno bdijenje koje počima 14. veljače do 24. ožujka 2024. Važno je napomenuti kako je naglašeno u programu, „ svaka i sitna potpora bilo molitvom, ili kojom drugom podrškom, bitna je za promicanje kulture života. Isus je život i to je sve za Njega.“ Mi kao Društvo PMI –a i po našem Statutu smo dužna potpora. Posebno smo bili ponosni na naše časne sestre Služavke Malog Isusa splitske provincije sa provincijalkom s. Terezijom, kojima je izrečena zahvala pred cijelim skupom koliko su djelotvorne u kršćanskoj ljubavi kroz potporu Centru za život. To je primjer i poticaj mnogima. Dao Bog da ih nagradi novim dobrim zvanjima koje će nastaviti slijediti primjer svog Utemeljitelja slugu Božjeg Josipa Stadlera.

Vesna Mamić i Zrinka Ančić, animatorice PMI - Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve