Duhovna obnova djevojkama Ponedjeljak, 15. 12. 2014.

U subotu 13. 12. 2014. održana je duhovna obnova za djevojke u samostanu   sv. Ane  u Splitu. Uvodnu riječ održala je s. Marcela Žolo. Govorila nam je o osnivanju Družbe sestara Služavki Malog Isusa te o Isusovoj neizmjernoj ljubavi koju ima prema svima nama. 


Kandidatice Karla i Tajana svjedočile su nam  što je Isus sve učinio u njihovim životima, te kako ih je pozvao da Ga slijede kao služavke najpotrebnijih. Mladi svećenik don Mario Buljević,  oduševio nas je  radošću koja je isijavala s njegovog osmijeha. Dok nas je pozdravljao svjedočio je o ljubavi koju ima prema Isusu,  a mi  smo je  osjetile u njegovom kratkom govoru dok nas je pripremao za sv. Misu. Nakon  sakramenta  pomirenja slijedila je  sv. Misa u našoj samostanskoj kapelici. Don Mario je predivno propovijedao o Ivanu Krstitelju, te nam je još jednom podsvijestio da moramo bdjeti i spremno čekati Isusov dolazak, posebno sad u Adventu. Imale smo milost primiti Isusa pod obje prilike u svoje srce.  

Nakon sv. Mise sestre su nas počastile pizzom i krafnama.   S. Matea iz Brela pripremila nam je malu radionicu prigodnu  za današnji dan, na spomen sv. Lucije. Ukrašavali smo vaze te posijali u njih pšenicu. Kako nas nije bilo puno, imale smo “ intimnu“ duhovnu obnovu. Bilo nam je lijepo i sigurna sam da se svi slažu sa mnom da bi voljele ponovit ovakav susret i dogodine.

Karla Zemunik

  Vijesti - Sve