Duhovna obnova u Sutivanu Ponedjeljak, 17. 11. 2014.

 U subotu, 15. 11.,  učenice 6. i 8. razreda iz Pučišća  imale su  duhovnu obnovu u Sutivanu. Došle su sa s. Danijelom, a  s njima je bila i moja malenkost. Priključile su nam se i s. Marcela i s. Matea sa tri kandidatice.    


Prvo smo se upozali i predstavili jedni drugima. Nakon toga usljedilo je predavanje na temu „Sreća, ili zašto svake nedjelje ići na misu.“  U predavanju je istaknuto kako smo istinski sretni kad činimo ono što je ispravno i dobro. Činiti dobro nije lako, ali nas čini ispunjenima i sretnima. Da bismo u tome što više uspjeli pomažu nam sveti sakrementi, a posebno sakrament euharistije. Kandidatice su pripremile meditaciju. U njoj smo sebi posvijestili da smo Božja stvorenja i da samo s Bogom možemo postići puninu života. Također smo se podsjetili koliku zahvalnost dugujemo Bogu za sve što imamo i što jesmo. Na kraju smo svi, netko u sebi, a netko na glas, izrekli zahvalnu molitvu Gospodinu. S. Matea organizirala je kreativnu radionicu. Krojili smo svete sličice, stavljali ih u okvire. Okvire za slike smo ukrašavali u decoupage tehnici i tako dobile prekrasnu uspomenu na ovaj dan.

Velika hvala sestrama iz samostana u Sutivanu koje su nas jako lijepo i srdačno primile i učinile da se osjećamo kao kod kuće. I na kraju, najveća hvala dragom Bogu što nam je darovao zajedništvo, ovaj dan i ovu duhovnu obnovu.

Marieta Radić

  Vijesti - Sve