Duhovni susret s mladima Subota, 23. 2. 2013.

U subotu, 23. veljače održan je u župi Podkraj nedaleko od Travnika duhovni susret za mlade koji su vodile sestre Služavke Maloga Isusa i njihove kandidatice, a na kojem je sudjelovalo oko 30 osmoškolaca i srednjoškolaca.


Na početku je župnik vlč. Viktor Šošić pozdravio sestre i zahvalio im za dolazak u župu i organiziranje spomenutog susreta. Nakon kratkog upoznavanja uvodno predavanje o sluzi Božjem nadbiskupu Josipu Stadleru, prvom vrhbosanskom nadbiskupu i utemeljitelju sestara Služavki Maloga Isusa, održala je s. Ružica Ivić, pročelnica Prijatelja Maloga Isusa. Kroz sliku i riječ s. Ružica je mladima na prihvatljiv način približila njegov lik i život. Nakon predavanja upriličena je radionica u kojoj su sudionici susreta izrazili način na koji bi i oni mogli biti u službi svojih bližnjih, pomagati siromasima i tako rasti u kršćanskoj vjeri. Nakon toga je s. Lucija Blažević, prefekta kandidatica, predstavila duhovni poziv i rad s kandidaticama, ujedno pozvavši djevojke da preko vikenda posjete kandidatice ukoliko žele vidjeti i doživjeti način života u kandidaturi. „Ako neka osjeti duhovni poziv, neka se ne boji odgovoriti DA Gospodinu“, potaknula je s. Lucija.

Potom je kandidatica Valentina dala svjedočanstvo svoga poziva i odziva, u kojem je istaknula svoju radost i zahvalnost Gospodinu za dar poziva i zvanja. Druga je kandidatica Nikolina predstavila način života u kandidaturi. Nakon toga su se podijelili u dvije skupine od kojih je jedna gledala prezentaciju o radu i životu kandidatica, dok je druga skupina imala igru o Bibliji. Nakon radnog dijela uslijedilo je Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi koje je predvodio župnik Šošić.

(kta/m.k.)

  Vijesti - Sve