Hodočašće katoličkih vrtića u svetište “Gospe od Otoka” u Solinu Subota, 31. 5. 2014.

U subotu 31. svibnja, na blagdan Pohođenja BDM održano je prvo hodočašće katoličkih vrtića u svetište "Gospe od Otoka" u Solinu. Misno slavlje na kojem su se okupili djeca, roditelji, odgajateljice  časne sestre iz osam katoličkih vrtića predslavio je don Eduard Punda.


Djeca su bila prepoznatljiva po majicama logotipa svoga vrtića. Djeca dječjeg vrtića  "Mali Isus" i dječjeg vrtića "Dobri" pjesmom su predvodili slavlje i molili molitvu vjernika. U ovoj Godini obitelji zahvalili smo Bogu  na daru života, za naše obitelji i na svemu lijepom što smo proživjeli u ovoj pedagoškoj godini.

 Crkva je obitelj u kojoj se ljubav daje i prima. "Crkva je Božja obitelji i Gospodin želi učiniti od nas svih  jednu obitelj njegove djece, u kojoj će se svatko osjećati da mu je Otac blizu i da ga Ljubi, u kojoj će svatko osjetiti toplinu koju pruža pripadnost Božjoj obitelji "- Kaže nam  sveti otac Franjo.

 Nakon misnog slavlja, ostali smo u zajedničkom druženju i igri na livadi oko crkve.  Na kraju iz dubine srca možemo reći: hvala Bogu i Blaženoj Djevici Mariji što su nas obdarili lijepim vremenom, da  ovo hodočašće doživimo kao jedan veliki dar s neba.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve