Iz Katuna i Šestanovca  u socijalnu samoposlugu u Splitu Četvrtak, 1. 6. 2023.

Promišljajući na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti i na naš godišnji susret Društva PMI-a i sve ono lijepo što se u našem Društvu događa, željela bih spomenuti da smo krajem mjeseca travnja ove godine realizirali jednu humanitarnu akciju s našom s. Dankom. Nekoliko dana prikupljali smo hranu i higijenske potrepštine za socijalnu samoposlugu u Splitu. Svi članovi, a ima nas preko trideset, dušom i srcem su sudjelovali u darivanju. Na stolu kod naših časnih sestara ostavljali su se darovi, a na prikupljenoj hrpi našlo se mnoštvo različitih proizvoda. Moglo primijetiti da je svaka naša članica s promišljanjem i pažnjom odabirala što će staviti u svoju košaricu i od sebe pružiti potrebnima. Znamo da nije sve ni u materijalnom darivanju.

Svjesni smo da nam pokretači za naše djelovanje trebaju biti i pohoditi, utješiti, razumjeti, moliti i misliti na bližnjega i da u tome nikad ne
smijemo posustati. To smo učinili posebno na ovaj drugi naš zaštitni blagdan Pohoda BDM Elizabeti. Vodili smo se evanđeoskim motivom ali naša pročelnica Društva PMI uvijek šalje svim grupama i podsjetnik.
Marina Rubić Tuđman – animatorica PMI, Šestanovac

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve