Kanonska vizitacija zajednici samostana Malog Isusa Split-Bačvice Četvrtak, 23. 9. 2021.

Provincijska glavarica s. M. Terezija Pervan obavila je kanonsku vizitaciju sestrama u samostanu Malog Isusa  u Splitu – Bačvice.  Vizitacija je započela molitvom Duhu Svetom u kućnoj kapeli. U prijateljskom i opuštenom razgovoru sa svakom sestrom pojedinačno dobila je uvid u duhovno i  zdravstveno stanje svake ponaosob. 


Svaka sestra imala je mogućnost iznijeti svoje poteškoće  svakodnevnog života i života zajednice. Zbog starosne dobi  nijedna sestra nije bez zdravstvenih poteškoća, zbog čega računa na međusobno razumijevanje i podršku zajednice. Također vjeruje i u razumijevanje provincijske glavarice, što se svaka mogla i osvjedočiti.

Provincijska glavarica s. M. Terezija pokazala je razumijevanje i dala podršku svakoj sestri da ustraje u dobru i da svakodnevno svoje poteškoće prikazuje Bogu na slavu. Potakla je cijelu zajednicu na odgovorno življenje redovništva , zajedništva, međusobnog uvažavanja i duhovnog napredovanja.

Ova službena vizitacija bila je povezana sa produžetkom mandata kućne poglavarice s. M. Agnes Gabrić na slijedeće tri godine.  Zahvalila se svim sestrama na redovničkom življenju, a također i s. M. Agnes na nastojanju savjesnog obavljanja dužnosti kućne poglavarice, čemu se nada i u slijedeće tri godine.

Završetak službene vizitacije bio je u  kapeli, gdje je i započeo. Otpjevale smo Tebe Boga hvalimo i Bogu zahvalile na ovom zajedničkom susretu.

s. M. L. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve