Kardinal Puljić posjetio djecu i sestre u Stadlerovu dječjem  Egiptu Utorak, 29. 3. 2016.

 Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski u pratnji osobnog tajnika - vlč. Bojana Ivešića i sestre Blanke, je na Uskrsno poslijepodne, 27. ožujka 2016., pohodio djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu i sestre Služavke Maloga Isusa koje roditeljskom brigom i majčinskom ljubavlju brinu o djeci kako bi jednoga dana postale  zrele i odgovorne osobe sposobne za samostalan život i rad. 


U dvorištu samostana Egipat, na sarajevskim Bjelavama,  uzoritom a kardinalu  Vinku dobrodošlicu je zaželjela provincijska glavarica s. M. Admirata Lučić u pratnji djece i sestara Služavki Maloga Isusa, ne samo onih koje djeluju u Stadlerovu Egiptu nego i u zajednicama Vrhbosanske nadbiskupije, Apostolske nuncijature i Duhovnog centra Kuće Navještenja.

Uzoriti kardinal Vinko čestitao je Uskrs i izrazio svoju pastirsku blizinu i brigu. Tom prigodom djeci je uručio darove i košaru s uskrsnim pisanicama.

Druženje djece i kardinala Vinka prošlo je u radosnom zajedništvu  protkanim pjesmom, razgovorom, izvlačenjem darova i natjecanju za najjaču pisanicu.

U ime sestara Služavki Maloga Isusa i djece o kojoj sestre skrbe, uzoritom kardinalu Vinku, riječi zahvale na posjeti i čestitanju Uskrsa uputila je provincijska glavarica sestra Admirata. U zahvalili je posebno istaknula blizinu i pastirsku brigu s kojom uzoriti Vinko prati odrastanje djece Stadlerova dječjeg Egipta, te ih poput prvog Vrhbosanskoga nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera, redovito pohodi i s njima radost kršćanskih blagdana podijeli, posebno Uskrsa i Božića.

s. M. Kristina Adžamić

  Vijesti - Sve