Otvorena izložba Božićnih jaslica u Splitu Srijeda, 13. 12. 2017.

U Splitu  na blagdan sv. Lucije 13. prosinca 2017. otvorena je 7. Međunarodna izložba božićnih jaslica zvana „ Emanuel „ u staroj Gradskoj vijećnici na Narodnom trgu. Organizator je KU Emanuel a pokrovitelj je grad Split i franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja. Sestra Dolores Brkić izložila je i ovaj put svoj uradak jaslica po 5. put u nizu u ime sestra SMI –a, zatim po jedan put u ime volontera Druge Gimnazije – Split i Društva PMI-a splitske provincije. 


Uvodnu riječ održao je predsjednik udruge Emanuel gosp. Gvido Piasevoli a službeno otvorila nadahnutim riječima dogradonačelnica Jelena Hrgović. Otvorenje svojim glazbenim točkama uljepšao je dječji splitski zbor „ Srdelice“. Uz s. Dolores na svečanom otvorenju nazočila je zamjenica provincijalne glavarice s. Eduarda Marić, s. Antonija Čobanov i s. Faustina Zemunik.

Posjetitelji mogu posjetiti izložbu sve do svetkovine sv. Tri Kralja 2018. godine, uživati u izlošcima umjetnika, amatera i skupnih uradaka iz škola. U svakom uradku očituje se veličina Božje ljubavi i poniznosti, Bog postao dijete da nas učini djecom Božjom. On je sišao u našu jednostavnost očekujući od nas da je ne izgubimo, naglasio je u svom slovu provincijal fra Joško Kodžoman. Gradonačelnik gosp. Andro Opara u svojoj pisanoj želji istaknuo je da se udahne duh Božića promatrajući jaslice.

Neka nas Mali Isus dotakne svojom milošću, obasja svojim svjetlom i podari mir. Svojom ljubavlju neka sve sestre SMI -a, PMI-a i sve posjetitelje približi još više otajstvu što ga slavimo Njegovim rođenjem.

Vesna Mamić – PMI-a, Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve