Molitveni hod za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim Ponedjeljak, 23. 1. 2023.

U subotu, 21. siječnja 2023., uoči 180. spomendana rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera, Prijatelji Malog Isusa zaputili su se na hodočašće u njegovo rodno mjesto.

Po dolasku u Slavonski Brod pohodili smo krsnu župu Josipa Stadlera, ujedno i svetište Gospe od Brze pomoći gdje nas je dočekao župnik Anđelko Cindori koji je uz kapelana i đakona predvodio euharistijsko slavlje u istoimenoj župi. Predivnom propovjedi vlč. Anđelko Cindori nadahnuo nas je da s vjerom trebamo osluškivati, prihvaćati i primjenjivati nadahnuće Duha, te da slaveći i hvaleći Boga radosno primamo nove duhovne poticaje i težimo za nadahnućima koja dolaze iz dubine srca.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je procesija kroz grad uz Marijine pjesme prema gradskom trgu koji nosi ime Josipa Stadlera, gdje smo ispred njegove skulpture izmolili krunicu Djetetu Isusu. Po završetku molitve zaputili smo se u spomen kuću Josipa Stadlera smještenu u Brodskom Vinogorju na rubnom dijelu Slavonskog Broda, koja je izgrađena u znak sjećanja na našeg utemeljitelja, a dio nje je i samostan sestara Služavki Malog Isusa. Drage sestre dočekale su nas s velikim oduševljenjem. Nakon kratkog druženja uz tople napitke uputili smo se u samo srce Pleternice gdje se uzdiže Svetište Gospe od Suza. Ni vrlo hladno i snježno vrijeme nije nas obeshrabrilo pohoditi ovo čudesno mjesto susreta, molitve i mira.

Povijest svetišta seže u 1953.g. kada je reljef  Bezgrešnog Srca Marijina, izrađen od gipsa, plakao ljudskim suzama 4 dana iznad bračnog kreveta jedne obitelji. Događaj se zbio u Sirakuzi na Siciliji. Sirakuški biskup 1958. g.  darovao je pleterničkoj župi blagoslovljenu sliku Gospe od Suza, te vatu kojom je dotaknut tamošnji čudotvorni reljef. Pleternica je 2005. godine proglašena hrvatskim marijanskim svetištem. Svetište živi kroz cijelu godinu te smo ga i mi pohodili kako bi potaknuti molitvom u tišini molili i šaptali svoje potrebe iz srca uz vjerno pouzdanje u majčinski Gospin zagovor.

Damira Dvojković, animator PMI Zagreb, Nova Ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve