“Na hodočašću s Marijom” - 284. zavjetno hodočašće na Mariju Bistricu Subota, 12. 9. 2015.

Zajedno s pješacima 12. rujna 2015.g. sestre Služavke Malog Isusa iz Nove vesi hodočastile su od katedrale preko Sljemena Majci Božjoj Bistričkoj, pod vodstvom mons. Ivana Šaška i mons. Mije Gorskog zagrebačkih pomoćnih biskupa. Putem su molili križni put bl. kardinala Alojzija Stepinca.


Sestre juniorke pješačile su od Zlatar Bistrice u zajedništvu s mladima. U zahvalnosti, radosti i predanju sudjelovale su u euharistiji koju je predslavio povjerenik za mlade zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivica Budinšćak u koncelebraciji sa ostalim svećenicima.

U zajedništvu s hodočasnicima sestre su od kapele sv. Ladislava u hodočasničkoj procesiji ušle u svetište Majke Božje Bistričke. U Službi svjetla sa svijećama na Kalvariji koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić s braćom biskupima i svećenicima, sudjelovala je s. M. Katarina Penić-Sirak provincijalna glavarica zajedno sa sestrama i kandidaticama.

Vrhunac zavjetnog hodočašća bilo je svečano euharistijsko slavlje u nedjelju 13. rujna 2015.g. koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na koje su se okupile sestre hodočasnice iz naše provincije. Moleći blagoslov za našu Crkvu, hrvatsku domovinu i grad Zagreb, kardinal Josip Bozanić je pozvao prisutne na zajedničku molitvu koja nas prati i povezuje s kršćanima sa svih strana svijeta. I svi smo molili "... Marijo, ne odbij nam molbe u potrebama našim!"

  Vijesti - Sve