Ne zaboravi svoga bližnjega Nedelja, 24. 3. 2013.

Korizma je novo proljeće života, a upravo Uskrs i jeste život. Da bi ga čovjek dostojanstveno živio treba, uz duhovno, moći i materijalno preživjeti. Nažalost, današnja situacija mnogima nije naklonjena, svjedoci smo teških nedaća i tužnih životnih priča. Upravo to je nagnalo PMI iz Vrgorca da pokušaju na neki način pomoći svojim sugrađanima. Stoga su na Cvjetnu nedjelju u župi NBD Marije u Vrgorcu, kroz ovu korizmu i u Godini vjere, svjedočili svojim požrtvovnim radom pripremajući prodajnu izložbu za potrebne u vrgorskom kraju.


Sve se pripremalo s velikim oduševljenjem jer je u srcima neprestano odzvanjala ona Isusova: „Što god ste učinili jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili.“ 

Motivacije nije nedostajalo, želja je bila uljepšati Uskrs najpotrebnijima, odnosno bolesnima, napuštenima, ali i ljudima koji su ostali bez radnog mjesta.

Radost je bila obostrana i onima koji su pripremali i onima koje se PMI razveselili prigodnim darom.

Prva je ovo prodajna izložba, a uz Božju pomoć, želju i htjenje naših dragih časnih sestara i PMI nadamo se  da će ovakovih humanitarnih akcija biti i ubuduće.

Bogu hvala za sve to iz ljubavi učinjeno.

Ružica Kukanja, PMI, župa NBDM Vrgorac

  Vijesti - Sve