Obilježen Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja Petak, 14. 2. 2020.

Misnim slavljen u crkvi Presvetog Srca Isusova obilježen je Svjetski dan bolesnika, medicinskog osoblja i onih koji vode brigu o bolesnicima. Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače svake godine.

Ovaj dan u Prozoru obilježen je na dva načina. Medicinski djelatnici Doma zdravlja „Rama“ na Trgu sluge Božjega Josipa Stadlera u prije podnevnim satima građanima su mjerili šećer i krvni pritisak.

U večernjim satima u prozorskoj crkvi slavljena je sveta misa za sve bolesnike, medicinsko osoblje i druge okupljene vjernike koju je imao prozorski župnik i dekan mons. Marko Tomić. U svome obraćanju istaknuo je važnost, žrtvu i zahvalu za sve koji vode brigu o bolesnicima.

Za vrijeme svete mise podijeljen je i sakramenat bolesničkog pomazanja za one koji su željeli. Članovi dječjeg zbora pod vodstvom s. Marinele animirali su liturgijsko slavlje pjevanjem, čitanjem  i prikaznim darovima.

Nakon svete mise mladi simpatizeri PMI zajedno sa s. Marinelom izveli su zanimljiv i lijep program i na taj način željeli su dati svoj doprinos, svjedočanstvo i zahvalnost svima koji su bili sudionici ovog slavlja.

Iza programa mladih u vjeronaučnoj dvorani pripremljen je domjenak i zajedničko druženje za sve bolesnike, medicinske djelatnike i druge vjernike koji su bili okupljeni.

Domjenak su pripremili Prijatelji Maloga Isusa zajedno sa sestrama. Lijepa je gesta Prijatelja Maloga Isusa oni su ponijeli domaćih proizvoda i ukusnih kolača za druge bolesnike koji prikovani za krevet.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve