Održan susret članova Društva PMI u Sarajevu Utorak, 22. 10. 2019.

Subota, 19. listopada o.g. je osvanula sunčana. Toga dana, u popodnevnim satima članovi PMI koji žive i djeluju na području grada Sarajeva su imali svoj redoviti jesenski susret. Oko 15 h su se okupili u lijepom broju u samostanu Egipat. Susret je organizirala i vodila sestra Ana Marija Kesten, koja je ujedno i ravnateljica ovoga Društva. Otprilike sat i pol je trajao radni dio susreta u kojem je sestra Ana Marija nazočne izvijestila o nedavno održanoj sjednici Vrhovne uprave Društva i važnim odlukama donesenim na toj sjednici. Između ostaloga, navela je da je razgovarano na temu intenzivnijeg življenja Jubilarne godine PMI i naše duhovne priprave za samo slavlje 25. godišnjice osnutka vjerničkog DPMI koja će svečano biti, s Božjom pomoći, proslavljena u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, u subotu, 28. ožujka 2020. Geslo slavlja biti će „Marija iz Nazareta 'ikona' misionarskog poslanja PMI“. Dogovoreno je da se prema svojim mogućnostima uključimo i u ''Projekt našeg srca'' kako bi pomogli izgradnju kapelice Navještenja Gospodinova na Haitiju. Svoje darove skupljat ćemo u misijske kasice koje ćemo donijeti na naš slijedeći susret a bit će i drugih animacija PMI u tom pogledu.

S. Ana Marija je kazala također da se uviđa potreba za revizijom članova u Društvu, tako je pripremila popis svih članova PMI u Sarajevu. Prozivajući svakoga ponaosob, uvidjeli smo da među članovima postoji nekoliko osoba starije životne dobi koje su bolesne, u bolnici, domu za starije i nemoćene, a neki su se preselili u vječnu domovinu. Bolesni i nemoćni članovi potrebne su naše blizine. Nastojat ćemo brinuti se o njima, obići ih i pružiti im našu bratsku i vjerničku ljubav.

Kako bi obnovili svoje duhovne obveze i ojačali naše zajedništvo s Malim Isusom, dogovoreno je da se svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu članovi DPMI okupe na molitvu u crkvi sv. Vinka Paulskog u periodu 15 -16 h, po mogućnosti. Četvrtkom inače u Sarajevu bude upriličeno cjelodnevno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u ovoj crkvi u Centru grada. Na kraju susreta svim sudionicima podijeljeni su prigodni materijali za duhovnu pripremu slavlja srebrenog jubileja Društva PMI i novi broj biltena Prijatelj malenih.

Poslije radnog dijela susreta druženje je nastavljeno u toplom i obiteljskom ozračju koje su priredile sestre SMI. U 17 h je počeo molitveni dio susreta. Molili smo sa sestrama devetnicu 5. dan u čast sv. Rafaleu arkanđelu koji je zaštitnik Družbe Služavki Maloga Isusa, a čiji se spomendan slavi 24.10., krunicu Blaženoj Djevici Marijii i večernju molitvu. Sudjelovali smo na svetoj Misi koji je predslavio vlč. Marko Stanušić.

Okrijepljeni radošću susreta i nadom u realizaciji lijepih planova rastali smo se u lijepom ozračju. Sestrama zahvaljujemo na gostoprimstvu, a svima nama Mali Isus bio u pomoći. Živo Mali Isus!

Matea Klemo, PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve