Održana proširena sjednica i sastanak gospodarskog vijeća Družbe Ponedjeljak, 16. 3. 2015.

U ponedjeljak 16. ožujka 2015. u generalnoj kući u Zagrebu, s početkom u 9 sati, održana je proširena sjednica kojom je predsjedala vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek. Na sjednici nazočile su Provincijske glavarice i sestre članice Vrhovne uprave Družbe.


Sjednici je prethodilo euharistijsko slavlje u kućnoj kapelici koje je predslavio fra Jure Šarćević provincijal franjevaca Kapucina i predsjednik HKVRPP.

Na redovitoj proljetnoj sjednici sestre su sagledale svoj protekli hod, i osvrnule se posebno na održano slavlje Godine posvećenog života u Mariji Bistrici, na kojem je nazočio velik broj naših sestara iz sve tri Provincije i vanjski suradnici Družbe članovi Društva PMI.

Posebnu pažnju i vrijeme posvetile događaju dolasku pape Franje u Sarajevo, dana 6. lipnja 2105., i bližoj pripravi slavlja 125. obljetnice Družbe, koja će se slaviti dana 25. listopada o.g. u sarajevskoj katedrali.

U utorak 17. ožujka, održan je i sastanak gospodarskog vijeća Družbe kojem su nazočile sestre Provincijalke, sestre ekonome, i ovom sastanku predsjedala je vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek. (s.am)

  Vijesti - Sve