Posljednji ispraćaj gđe Anđe (Đuke) Žuljević Nedelja, 9. 6. 2019.

Danas na svetkovinu Duhova, 9. 6. oprostili smo se od gđe Anđe Žuljević, majke naših sestara s. Karmen i s. Marine. Drevna crkva na Gardunu, mjestu nadomak Trilja, poznatom još iz rimskog doba, bila je premalena za sve one koji su pok Anđi (Đuki) došli iskazati posljednju počast, zahvalnost i poštovanje za njezin mukotrpan i uzoran kršćanski život. 


Uz brojnu rodbinu, prijatelje i znance, sumještane Garduna i Trilja, ispraćaju su nazočile brojne sestre naše Provincije zajedno sa vodstvom Provincije iz skoro svih zajednica  od Metkovića do K. Kambelovca.

Sv. Misu i sprovodni obred vodio je don Zdravko Vučak, župnik Garduna uz asistenciju osam svećenika. Od pokojnice oprostio se dirljivim riječima, svjedočeći njezin kršćanski i vjernički život. Bila je uzorna vjernica, požrtvovna majka i draga sumještanka. Ostala je mlada udovica, te je svojim trudom, marom i strpljivošću odgajala svoju djecu (4 kćeri: Mariju – s. Karmen, Anđu, Anku- s. Marinu i Nadu). Kako je podizala svoju djecu s pouzdanjem i vjerom u Boga, tako ja izgrađivala i dom za njih, gradeći novu kuću. U svom mukotrpnom životu bila je strpljiva, blaga i požrtvovna. Zračila je dobrotom i pouzdanjem u Boga i Njegovu dobrotu. Svoj životni križ prihvatila je i nosila kroz cijeli svoj život. Snagu je crpila iz molitve i sakramenata, jer je uvijek prakticirala i svjedočila svoju vjeru. Okrijepljena sakramentima sv. Vjere pripremala se za susret s Gospodinom okružena ljubavlju i dobrotom svoje djece. Njena bolest došla je iznenada i ubrzo ju je slomila u 78-oj godini života. Nadamo se da je već u naručju svoga Gospodina kojeg je voljela, po Njegovim zapovijedima živjela i u Njegovu radost otišla. Rekao je da smo zbog njezine smrti i odlaska žalosni, ali zbog dobrote i ljubavi koju je zračila, sigurni da je u rajskom ozračju imamo pravo biti radosni. Njezin odlazak za obitelj je gubitak, ali zbog slave koju će nadamo se uživati-dobitak.

Pod sv. Misom pjesmom  slavile su Gospodina naše sestre, koje je predvodila s. Mirta.

Neka Gospodin bude nagrada našoj pokojnic za svu dobrotu, radost, smirenost i nadu koju je zračila.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve