Prijepodnevni dio proslave Dana Provincije Srijeda, 28. 9. 2016.

U utorak,  27. rujna  naše sestre sakupile su se u svetištu Gospe Sinjske i time započele proslavu Dana Provincije. U dvorištu franjevačkog samostana formirale smo procesiju te predvođene barjakom Gospe sinjske krenule smo pjevajući ulicom Grada,  prošli kroz vrata Milosrđa i ušli u svetište. 


Don Franko Prnjak, župnik u Košutama predvodio je molitvu koja je potrebna za dobivanje potpunog oprosta. U ime osoblja Svetišta pozdravio nas je fra Petar Klapež, gvardijan samostana i upravitelj Svetišta. U kratkim crtama prikazao je povijest Svetišta i dolazak Gospine slike u Sinj. Sestre su imale prigodu za sv. ispovijed, osobnu molitvu, preporuku osobnih, obiteljskih, samostanskih i potreba osoba s kojima su bliske. Svaka je na sebi prepoznatljiv način doživjela ljepotu zajedništa Gospine blizine, kao i zahvalnost dobivenog zvanja i primljenih milosti. Upravo iz ovog cetinskog kraja potiču brojna svećenička i redovnička zvanja.

Nakon milosnog susreta i primljenog oprosta poklonjeno nam je razgledanje alkarskog muzeja . U kratkom filmu prikazana je povijest borbe i pobjede nad brojnom osmajlijskom vojskom. Nađen je pisani dokument koji govori o velikoj pobjedi i  pomoći nebeske Majke, te zahvalnoj sv. Misi Njoj u čast.

U pastoralnom centru „Srca Isusova“ u Košutama ugostio nas je župnik don Filip Prnjak. Tokom okrjepe iz Zagreba je stigla č. majka Radoslava Radek  u pratnji s. Marije Banić savjetnice u vrhovnoj upravi. Provincijalna glavarica s. Anemarie Radan u ime svih sestara pozdravila je č. Majku i zahvalila joj na dolasku. Kasnije je slijedilo razgledanje gradnje našeg samostana u Košutama, čime je jutarnji dio proslave Dana Provincije završio.

  Vijesti - Sve