Proslava svetkovine sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i splitsko-makarske nadbiskipije Utorak, 9. 5. 2023.

Listajući album slika koje je budno oko fotografa ovjekovječilo s ovogodišnje proslave svetkovine Sv. Dujma, zaštitnika našeg Grada i Nadbiskupije,  koje se zajedno s cijelim izvještajem može vidjeti na stanici Nadbiskupije,  s nostalgijom se prisjećamo vidljivosti naših sestara koje su donedavna u  proslavama bile uočljive. Nazočnost i sudjelovanje naših  sestara i ove godine nije bila izostavljena, bilo na sudjelovanju u devetnici, bilo na samoj Svetkovini. Sve koje su mogle biti dionice ove velebne proslave ( neke zbog zdravstvenih poteškoća, neke zbog dužnosti nisu bile u mogućnosti), nazočile su zajedničkoj proslavi. No moramo biti realni i prihvatiti činjenucu da je taj broj svake godine manje uočljiv. Nije to zbog smanjenog broja , jer u našoj Nadbiskupiji živi i djeluje većina sestara naše Provincije, samo zbog zdravstevnih poteškoća nisu  bile u mogućnosti biti na mjestima predviđenim za redovnice. Poneke su sudjelovale u zajedničkoj procesiji, a više ih je bilo među vjerničkim pukom. Ipak smo ponosni na one koje su aktivno doprinjele ljepoti ove proslave.

Cijeli opis proslave sv. Dujma popraćen slikama može se vidjeti i OVDJE.

Na sv. Dujma grad Split slavi svoj DAN GRADA, pa je reporter "Slobodne Dalmacije" svojim doprinospom obogatio album na kojem su vidljivi mnogi građani i štovatelji sveca koje možete vidjeti i na PORTALU   "Slobodne Dalmacije."

Proslavi su nazočili mnogi  građani Grada i okolice, među njima brojne osobe  iz kulturnog i javnog života, političari i mnogi uzvanici.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve