Proslava 126. rođendana Družbe u Cisti Velikoj Četvrtak, 27. 10. 2016.

Na početku svečanog misnog slavlja župnik don Danijel Guć čestitao je sestrama, Prijateljima Maloga Isusa te svim simpatizerima rođendan  Družbe. U propovijedi je između ostalog istaknuo početke Družbe te kako je zagrebački profesor svećenik Josip Stadler postao prvi vrhbosanski nadbiskup. 


Zatekao je veliko siromaštvo i glad te je tražio trajno rješenje za zatečeno stanje. Osnovao je sirotište te je brigu za djecu i siromašne povjerio dobrim djevojkama koje su to radile dobrovoljno. Te djevojke su imale želju postati redovnička zajednica te su molile nadbiskupa da im to i usliša. To je bio početak DRUŽBE SERSTARA SLUŽAVKI MALOGA ISUSA, prve Družbe iznikle u krilu Katoličke Crkve u Hrvata. U znak zahvale za sva velika djela koja je nadbiskup učinio, ne samo za Družbu, nego općenito za sve ljude, sestre su zahvalne Bogu na tim milostima te je kod njih prisutna želja kao i kod onih djevojaka sa početaka Družbe – da se Družba i dalje razvija preko novih članica. Mi članovi Društva PMI-a želimo i nastojimo biti produžena ruka naših sestara Stadlerovki.

Nakon lijepog i svečanog Misnog slavlja u radosnom druženju bili smo sa našom s. Vlastom, s. Renatom i župnikom don Danijelom.

Luka Pleić –Cista Velika

  Vijesti - Sve