Srijeda, 25. 3. 2015.

Srca, članova Društva Prijatelja Maloga Isusa, ovih su dana bila na osobit način povezana! Svi smo bili u molitvenom iščekivanju dragog nam blagdana, blagdana Blagovijesti, patrona Društva. Svi smo ga željeli što bolje proslaviti. Po svojim župama, predvođeni animatoricama i sestrama, kroz tri dana duhovno su se pripremali.


Došao je 25.3. Prvi dan velike devetnice Božiću! Sakupljeni u jedno srce, po župama zagrebačke provincije, molili smo gorljivo prelijepe molitve, i pjevali pjesme u čast Utjelovljenja. Radost se preljevala od srca k srcu. 


U tom veselju, jedna se grupica prijatelja Malog Isusa iz župe sv. Jeronima, uputila u Samobor, na poziv s. Marije Kiš, koja je željela, da predstavimo način molitve PMI-a, njima, koji se pripremaju da i oni postanu članovi Društva. 


Na sam blagdan Blagovijesti stigli smo u Samobor, nešto prije 20h, a susret je započeo u 20.15.h. Lijepu i veselu grupu mladih, doveo je župni je vikar župe sv. Anastazije u Samoboru, vlč. Josip Čulig. Prije samog početka, toplo i srdačno smo se pozdravili i uz Adoraciju, Presvetom Oltarskom Sakramentu, susret je započeo u prelijepoj samostanskoj kapeli, posvećenoj sv. Ivanu Krstitelju. Bili smo; „jedno srce i jedna duša“! Kad je nešto lijepo, onda jamačno i „kratko traje“, tako je i nama prebrzo došao kraj molitve i klanjanja. S. Marija Kiš, koja je i zaslužna za ovo njihovo treće okupljanje, ukratko je izvijestila, kako se tamo rađa novo Društvo Prijatelja Malog Isusa. Osjećala se velika radost i želja da se opet uskoro nađemo sjedinjeni sa zajedničkim prijateljem, Malim Isusom. Susret nam je zajamčen u G.Bistri, u župi sv. Nikole, gdje je ovogodišnje okupljanje svih prijatelja Malog Isusa, na poziv župnika, Tomislava Kralja, čija se župa uvelike priprema za taj susret, uz geslo: Radosni svjedoci Božje ljubavi! Neka tako i bude! Živio Mali Isus!

Marija Lukač, animatorica DPMI, sv.Jeronim,Maksimir

  Vijesti - Sve