Sarajevo – drugi dan trodnevnice za Rafaelovo Petak, 22. 10. 2021.

Priprava drugog dana trodnevnice za Rafaelovo započela je u predvečerje 22. listopada 2021. godine, klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Presveti Oltarski Sakrament je izložio fra Danijel Rajić, župnik župe Dobrinja, a potom se stavio na raspolaganje za sakrament ispovijedi. Nakon sakramenta ispovijedi uslijedilo je misno slavlje koje je predslavio fra Danijel. Na misnom su slavlju sudjelovale sestre iz Sarajevskih zajednica.

U prigodnoj propovijedi fra Danijel se osvrnuo na riječi Svetoga Pisma, ukazujući na sv. Pavla koji govori o tegobama nasljedovanja Isusa Krista. Usmjerio je pogled sestara na Pavlovu iskrenost, te dodao da Pavao iskreno priznaje svoje slabosti, a mi se ponekad želimo prikazati u drugačijem svjetlu. Stoga je fra Danijel pozvao sestre na iskrenost i priznanje svojih slabosti, jer problem nastaje kada mi pokušavamo nešto svojim snagama. Nasljedovanje Isusa Krista ne ide ako mi pokušavamo našim ljudskim snagama, nego samo po Duhu Svetomu. Nadalje je fra Danijel progovorio o daru razlikovanja duhova, daru prepoznavanja duhovnih stvari. Dodao je da su te darove imali sveci i sluge Božje, te dodao da je po daru Duha Svetoga sluga Božji nadbiskup Stadler želio Družbu sestara koje će služiti malenima u radosti. Podsjetio je da je Družba pod zaštitom arkanđela Rafaela, koji je lijek Božji, te dodao da je i nama danas potreban lijek da ozdrave rane našega srca. Pri koncu propovijedi fra Danijel je potaknuo sestre da mole kako bi mogle prepoznati znakove vremena i kako bi mogle služiti. Zapazio je da je kod mnogih katolika neshvaćeno i neželjeno služenje, jer današnji čovjek ima problem služenja. Stoga je potaknuo sestre da svesrdnije daju svjedočanstvo služenja, malenosti i poniznosti.

Nakon propovijedi nastavljeno je s misnim slavljem, a nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje kod obiteljskog stola.

s. M. Ljilja Marinčić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve