Slavlje sv. Krizme i nedjelje Dobrog Pastira Utorak, 27. 4. 2021.

Svakodnevno čujemo različita pitanja u svezi raznih neizvjesnosti i uvijek iz nutrine dobijemo odgovor: Bog sve vodi, predaj Njemu sve u ruke. Tako je bilo pitanja hoće li biti sv. Krizma u  župi Gospe od Pojišana  ( kao i svim ostalima) prema planiranom rasporedu. Bog vodi svoj dio ,  župnik fra Žarko  bio je ovu godinu krizmatelj , naša č. Dolores vjeroučiteljica krizmanika, marljivo je odrađivala svoj dio. 


Dekorciju crkve kao i uvijek znakovito i lijepo  uredi naša pročelnica s. Dolores što daje također ljepotu i svježinu  sakralnom prostoru. Budući da su bile dvije generacije krizmanika trebalo je dosta više organizacije i pripreme. Kroz duhovnu pripremu u zadnjem tjednu koji je bio i devetnica za nedjelju Dobrog Pastira, bili su poticani na duhovno zvanje. Na sam dan sv. Krizme, na obje sv. Mise bile su lijepo pripremljene molitve vjernika kao i molitva za naše pastire i nova duhovna zvanja.

Naši Prijatelji Malog Isusa svaki dan su nazočni na sv. Misi. U ovom tjednu Bogu su zahvaljivali za slavlje Prve sv. Pričesti i nadolazeću sv. Krizmu moleći za naše mlade da ostanu na Božjem putu.

Na svim svetim Misama nedjelje Dobrog pastira, oduševili su nas svojim propovijedima  naši svećenici kapucini, govoreći o ulozi i simbolici pastira i stada,  posebno o Isusu Kristu Pastiru. Budući da je bio 25. u mjesecu, na prijedlog s. Dolores Prijatelji Malog Isusa , suradnici, podupiratelji i PMI iz sv. Križa, okupili su se u 15 sati – satu milosrđa, u našem svetištu na Pojišanu. U molitvu uključili smo naše svećenike na Pojišanu, sva duhovna zvanja diljem svijeta, naše misionare,  obitelji koje su rasadište duhovnih zvanja, sestre Služavke malog Isusa i njihov pomladak po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera.

Po završetku molitvenog i pjevanog susreta  još dugo smo razgovarali pred crkvom u manjim grupama o ljepoti služenja Bogu, ulozi vjerskog obiteljskog života, snazi sakramentalnog života na putu prema budućnosti i vječnosti.

 Meri Ribičić, animatorica PMI 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve