Susret sestara katehistica i animatora Prijatelja Maloga Isusa sarajevske provincije Ponedjeljak, 3. 2. 2020.

U subotu, 1. veljače, 2020. godine, u prostorijama samostana „Egipat“ u Sarajevu održan je godišnji susret sestara katehistica i animatora Prijatelja Maloga Isusa sarajevske provincije, na čelu sa provincijskom glavaricom s. Marija Anom Kustura. Sastanku su nazočile i pročelnica Društva Prijatelja Maloga Isusa sarajevske provincije s. M. Danica Bilić te ravnateljica Društva pri vrhovnoj upravi Družbe sestara Služavki Maloga Isusa s. Ana Marija Kesten, uz sestre katehistice i Prijatelje Maloga Isusa iz zajednica u Voćinu, Neumu, Prozoru i Gromiljaku.


Na početku susreta sve nazočne je pozdravila provincijska glavarica s. Marija Ana Kustura zahvalivši na dolasku, suradnji i ulaganju svojih darova i sposobnosti u život i rad Društva. Prema Dnevnom redu okupljeni su razgovarali o predstojećim događajima u ovoj godini s naglaskom na pripremu i realizaciju vanjske proslave 25. obljetnice utemeljenja Društva Prijatelja Maloga Isusa koja će se održati 28. ožujka 2020. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. S Ana Marija Kesten je okupljenima potanko predstavila plan i program proslave te u dogovoru sa sestrama podijelila odgovarajuća zaduženja za sestre i zajednice Prijatelja Maloga Isusa.

Potom je uslijedio dogovor oko planiranja i organizacije zahvalnog hodočašća Prijatelja Maloga Isusa Malom Isusu u Prag koje je planirano u mjesecu lipnju ove godine, a na kojem će se također okupiti članovi Društva sve tri provincije Družbe. S. Ana Marija Kesten je istaknula kako članovi sve tri provincije Družbe zajedničkim snagama nastoje ostvariti ovogodišnji „Projekt našeg srca“ prikupljanjem novčanih sredstava za izgradnju kapelice Navještenja Gospodinova na Haitiu, gdje žive i djeluju naše sestre misionarke.

Nakon podnošenja godišnjih izvješća svake pojedine zajednice te osvrta animatora na djelovanje zajednice kojoj pripadaju, s. Marija Ana Kustura se osvrnula na važnost formacije animatora Prijatelja Maloga Isusa te potaknula sestre i animatore da ostvaruju svoje mjesečne i godišnje planove i programe koji potiču rast u vjeri, duhovnosti i poslanju svakog člana i zajednice Prijatelja Maloga Isusa.

Po završetku radnog dijela susreta, u samostanskoj kapelici uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Ivan Bebek, župnik župe „Uznesenja Blažene Djevice Marije“ iz Prisoja, a koje su animirale mlade članice Prijatelja Maloga Isusa istoimene župe. U prigodnoj propovijedi vlč. Bebek je podsjetio na važnost slušanja i življenja Riječi Božje koju nam Gospodin svakodnevno daruje kako bi nas učila i vodila živjeti po Njegovom zakonu i volji. Nakon slavlja za Gospodinovim stolom nastavilo se slaviti i družiti za obiteljskim stolom u samostanskoj blagovaonici uz zajednički ručak.

Sve naše ideje, želje i programe preporučamo našoj nebeskoj Majci u ruke i molitve, te se po zagovoru sluge Božjega nadbiskupa Stadlera nadamo da će sva naša nastojanja biti Bogu na slavu, dobro bližnjih s kojima živimo i radimo te nama samima radost i izgradnja.

s.j.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve