Susret pod okriljem Zvijezde mora u Jesenicama Nedelja, 26. 2. 2017.

U nizu redovnih susreta Prijatelja malog Isusa i ovaj 25. veljače 2017. bio je jedan takav ali poseban. Program susreta uglavnom je sv. Misa, klanjanje , molitva , druženje, radionice …

Danas nam je došla u posjet i dio našeg rada dijelila s nama  pročelnica s. Dolores Brkić.


Susret je organizirala s. Amabilis Vukman sa animatoricama, Ivanom, Mirjanom i Kristinom. Započeli smo molitvom u 15 sati u crkvi duboko klanjajući pred Presvetim. Početak smo imali malo ranije  nego inače, tako da pročelnica stigne u svoju splitsku skupinu u 19 sati. Molitveni dio predvodila je gđa Mirjana Zemunik. Nakon molitvenog dijela u samostanu naših sestara Služavki malog Isusa imali smo druženje te smo uz ostale prijedloge promišljali, kako ove godine obilježiti 50. godišnjicu dolaska sestara u Jesenice u samostan Marije- zvijezde mora. Mi članovi Društva PMI-a također želimo dati svoju ulogu uz župnika i pastoralno vijeće naše župe. Tako smo u ugodnom razgovoru složili jedan mali mozaik mogućnosti dajući hvalu Bogu, sluzi Božjem Josipu Stadleru, našim sestrama, i svim župljanima.

Odlučili smo na poticaj s. Dolores moliti bar za jedno novo zvanje iz naše župe.  Mi smo ponosni da je bilo više naših župljanki sestara Služavki Malog Isusa, ali sve su preselile u vječnost. Kako je lijepo kad imamo u pastoralu časne sestre mi i bilo koja druga župa, pa vjerom i molitvom odlučile smo od Malog Isusa tražiti…Potaknuli smo jedni druge za još jače međusobno pomaganje  i duhovno podupirati sve koji od nas to očekuju, naročito bolesni i osamljeni.

PMI-a , Jesenice

  Vijesti - Sve