SUSRET ZA MLADE Nedelja, 9. 4. 2017.

Tema: „ Sloboda i nada“
Gromiljak, 9. travnja 2017.

U Kući Navještenja na Gromiljaku u nedjelju, 9. travnja 2017., Barbara Jurković - PMI i Ana Tuka, održale su katehezu za mlade župe Gromiljak u sklopu priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se ove godine održati u gradu Vukovaru 29. i 30 travnja, pod geslom „Krist, nada naša“.


Susret je započeo  prigodnom molitvom nakon koje je uslijedilo kratko razmišljanje o slobodi. Rekavši par uvodnih riječi o slobodi voditelji ovog susreta su istaknuli njezina najvažnija obilježja naglasivši da je svaki čovjek pozvan opredjeliti se za istinsku slobodu jer se samo tako u potpunosti ostvaruje kao čovjek.

Nadalje, naglasile su da postoji vanjska sloboda ( stanje onih koji nisu u zatvoru), te unutarnja sloboda (sposobnost izbora) koja se djeli na pozitivnu – opredjeljenje za dobro i negativnu – opredjeljenje za zlo. Moralna sloboda jest vrhunac slobode u  kojoj se opredjeljujemo za dobro i za Boga.

Govoreći o pozitivnoj slobodi pojasnile su razliku između slobodu „od“ – npr. grijeha, mržnje, itd. i slobodu „za“  npr. ljubav, pravdu, razumijevanje, služenje drugima.

U nastavku je uslijedio rad u skupinama, a svaka skupina je dobila zaseban zadatak da na temelju slobode obrade ove teme: fizička sloboda; moderna ropstva i sloboda duha. Mladi su iznijeli svoja razmišljanja istaknuvši da je Krist izvor slobode.

Za kraj samog susreta kao molitveno-meditativni završetak, mladi su pjevali pjesmu „Krist nada naša“  te su svoje molitve uputili Bogu za slobodu

s.M.P.

  Vijesti - Sve