Nedelja, 26. 2. 2012.

SUTIVAN: PMI izžupe Sutivan na Braču imali su svoju korizmenu obnovu koju je uz njihovu voditeljicu s. Bernardicu Čalo vodila s. Vesna Mateljan. Ovo je bio njihov drugi susret sa s. Vesnom koja ih je prošle godine upoznala sa svetačkim likom SB. Josipa Stadlera i njihovim zadacima kao članovima društva PMI, o čemu su oni razmišljali i sada donijeli konačnu odluku da se i službeno učlane u ovo društvo.


Svoj susret imali su u prostorijama samostana sestara Služavki maloga Isusa u Sutivanu. Započeli su u dvorani molitveno meditativnim dijelom na temu: „Odvest ću te u pustinju i tvome progovoriti srcu“. Korizmeno vrijeme i liturgijski započinje izvještajem o Isusovu odlasku u pustinju. Pustinja je mjesto mira i tišine, najbolja prilika za susret s Isusom, ali i mjesto kušnje.

Sluga Božji Josip Stadler imao je svoju pustinju kroz djetinjstvo, ali i kasnije. Milost Božja orosila je njegovu pustinju koja je rađala dobrotom i plemenitošću.

PMI bi trebali, posebno kroz ovo korizmeno vrijeme, poći u pustinju svoga života, tu se susresti s Kristom i dopustiti mu da progovori njihovu srcu.

Nakon ovog dijela PMI išli su u kućnu kapelicu. Najprije su izmolili Večernju gdje su u psalmima i biblijskim čitanjima tražili utjehu i blagoslov za svoj korizmeni hod. Zatim su svečano okupljeni oko oltara dali svoja obećanja, primili Statute PMI i poljupcem križa završili ovaj duhovni dio.

Uslijedilo je čestitanje i mala okrepa u sestarskoj blagovaonici.

  Vijesti - Sve