Sve u ruke Nebeskoj Majci Srijeda, 14. 8. 2013.

U ovoj Godini Vjere nekoliko molitvenih zajednica i Prijatelji Malog Isusa Splitske provincije sv. Josipa organizirali su devetnicu Velikoj Gospi od 6. do 14. kolovoza, stavljajući u njezine ruke duhovne potrebe naše domovine Hrvatske i Europe. Moleći zagovor i zaštitu Majke Božje molitelji su bili iz sedam Europskih država: Austrije, Njemačke, Švicarske, Švedske, Španjolske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Molili smo puni pouzdanja u Majčinsku pomoć u raznim potrebama: osobnim, obiteljskim, društvenim, duhovnim, egzistencijalnim i mnogim drugima. Snažnom vjerom molili smo da nas Marijia zagovora kod svoga Sina.


Kome u potrebi nego Majci? Tko je naša snaga, pjesma, Istina, Put i Život nego naš Spasitelj?! Varljivi su svi ostali „spasitelji“ današnjici.

S posebnim raspoloženjem povezani u duhu sa svima koji su rado prihvatili i uključili se u ovaj molitveni mozaik, molilo se osobno, u obiteljima i skupinama.

„Kad vam sve uzmu, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu i tada ćete biti najjači.“ - rekao je naš veliki uzor vjere i štovatelj Blažene  Djevice Marije, bl. Alozije Stepinac. Snaga molitve  PMI-a  iz Krila-Jasenica i Splita potaknula nas je baš kroz ovu devetnicu pa smo priskočili u pomoć našoj slijepoj djevojci Eli Barišić i njezinoj obitelji u izuzetnoj teškoj situaciji te tako nismo ostali indiferentni pred potrebama naših bližnjih. Vjera nas je osnažila da budemo sol i svjetlo. Vidjeti očima vjere, to je ono što molimo i danas najviše trebamo. Nije li vjera i molitva osnažila i gđu Jagu iz Knina u obrani života i obitelji?! Marijo Majko, sve u tvoje ruke stavljamo, vodi nas Isusu koji neka nam podari snagu, milost i vjeru da budemo sol i svjetlo u svim bljutavostima i tamama koje susrećemo.

Papa Franjo nam je  poručio kako nismo pozvani hoditi u tami, nego živjeti i pronositi svjetlost i radost, te nas je potaknuo na još jače svjedočenje u ovom svijetu.

Mirjana Zemunik animatorica PMI-a i s. Dolores Brkić

  Vijesti - Sve