Udomiti kreativnost Ponedjeljak, 21. 11. 2022.

Pred nama je humanitarna Misijska izložba i to 25. put u nizu. U vremenu smo pripreme kad sestre i članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa ( Društva PMI-a ) kreiraju, planiraju pa nekad se nađe i mala doza straha. Pitanja naviru: hoće li biti dovoljno sadržaja za prodaju, velikodušnih posjetitelja sa srcem , razina kreativnosti…


Naša pročelnica Društva i voditeljica s. Dolores Brkić 19. studenog 2022 godine organizirala nam je radionicu dugoročnog smisla. Nije samo za narednu izložbu od 25.do 27. studenog 2022.  Pozvala je članove Društva PMI-a iz svetišta Gospe od  Pojišana i sv. Križa na radionicu u pastoralnu dvoranu splitskog Pojišana. Rado smo se odazvali  ne znajući kako će biti, jer nije samo rad božićnih simbola. Došle su nam pomoćne „ učiteljice“ s. Milana Žegarac i s. Tajana Andrle. Pročelnica je započela molitvom, meditativno se sabirući.

U dvorani sve je već bilo raspoređeno po stolovima jer tri naše sestrice sve su planirale da bude više vremena na raspolaganju kroz rad. Sestra Tajana više je posvetila vremena učeći nas izraditi krunicu Djeteta Isusa. Pojedinci su pomišljali da im nije to lako , ali dobra volja i buđenje kreativnosti sve postiže. Bili smo radosni kao da je ostvareno nešto veliko. Ali, zar i nije ? Radeći krunicu, moleći , darivajući je,  više će biti blagoslova. Sestra Milana pokazala  je manje nam poznatu tehniku ali jako dobro smo kreirali u PIROGRAFIJI. Bilo je Božićnih simbola i citata sluge Božjeg Josipa Stadlera. Čak je bilo pitanja;  Kad opet radimo  ali  pirografiju?!  Jasno, sad to možemo pojedinačno i družeći se. Sestra Dolores, pripremiti će jedne i druge materijale,  pa udomljena kreativnost je uvijek produktivna, kazala je. Svi zajedno smo zahvalili sestrama koje su nam darovale trosatno vrijeme. Vrijeme nije njihov i naš suvišak, nego smo ga svi zajedno osmislili.

  Vesna Mamić PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve