Završili XXXVIII. Redovnički dani u Splitu Subota, 17. 9. 2022.

U organizaciji  Povjerenstva za trajnu formaciju redovnika i redovnica u Republici Hrvatskoj, održani su 38. redovnički dani U Splitu. Dane je  je otvorio  fra Milan Krišto, povjerenik  za trajnu formaciju i  incijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.  Tema ovih redovničkih dana bila je : "Posvećeni život u sinodalnjoj Crkvi: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje". Rad je započeo 16. rujna u prostorijama  samostana o. Ante Antića na Trsteniku u Splitu. Susret je započeo molitvom srednjeg časa, nakon čega su pozdravljeni svi prisutni: redovnice i redovnici.


Uz redovnice i redovnike  družbi koje djeluju u Gradu i okolici, sudjelovale su i naše sestre iz zajednica: samostana "Sv. Ane ", samostana "Djeteta Isusa" samostana "Sv. Josipa" ( svi iz Splita), te iz samostana "Zvijezda mora" (Krilo Jesnice), samostana "Srca Isusova i Marijina" (Košute) i samostana "Navještenja uznesenja BDM" (Sutivan), samostana "Imakulata" (Vrgorac) te iz naše zajednice koja djeluje u Svećeničkom domu u Splitu.

Opširan izvještaj diniijala je splitsko-makarska nabiskupija na svojoj web stranici, koji se može pročitati i OVDJE.

U subotu 17. 9. bio je završni dan, koji je također započeo molitvom Srednjeg časa, a na rasporedu su bile dvije teme:

Mr.sc. Marija Šijaković: OSLUŠKIVATI: Periferija u zajednici, te dr. sc.s. Kristina Mijatović : UZETI RIJEČ- Covid u redovničkim zajednicama u fokusu madija.

Slavljenjem sv. MIse zavšili su 38. redovnički dani u Splitu.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve