12. susret Prijatelja Maloga Isusa

12. susret Prijatelja Maloga Isusa

Subota, 12. 5. 2007.

VINKOVCI: U samostanu "Marijin dom" održan je 12. susret Prijatelja Maloga Isusa pod geslom Bog je ljubav (1Iv 4,16). Okupilo se mnoštvo sestara Služavki Malog Isusa i njihovih vanjskih suradnika Prijatelja Malog Isusa iz župe sv. Pavla-Retkovac iz Zagreba, iz župe sv. Jeronima iz Zagreba, iz samostana Betlehem u Zagrebu, iz samostan Antunovac iz Zagreba, iz Samobora, iz župe Kloštar Podravski, iz Slavonskog Kobaša, zatim iz Tolise i brojni štovatelji Djeteta Isusa iz Vinkovaca i okolice. Svečana procesija krenula je iz župne crkve sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, gdje nas je pozdravio preč. Tadija Pranjić, župnik župe sv. Euzebija i Poliona sa svojim kapelanom vlč. Borisom Vulić. Ulicama Vinkovaca čula se pjesma i hvala Bogu za ovaj susret koji je nastavljen na vanjskom prostoru samostana "Marijin dom" tj. kraj kapele Male Gospe. Skup je pozdravila s. M. Radoslava Radek, provincijalna glavarica sestara Služavki Malog Isusa zagrebačke provincije, koja je i prenijela blagoslov Svetog oca Benedikta IV.


Euharistiju je predvodio prof. don Pavo Jurišić, svećenik vrhbosanske nadbiskupije i profesor na KBF u Sarajevu, kao i prostulator kauze za proglašenje blaženim Sluge Božjega dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa. Koncelebrirali su vlč. Mato Draganović, kapelan župe sv. Pavla u Zagrebu, p. Jakov Teklić, franjevac trećoredac iz Kloštra Podravskog i Stjepan Vukovac, župnik župe sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima.

Don Pavo Jurišić u svojoj homiliji naglasio je da je Isus uzor svake ljubavi što potvrđuje i njegovo ponašanje koje nije samo primjer iz kojega trebamo učiti, nego i trajan izvor inspiracije za naš život. Promatrajući njega, nalazimo prava rješenja za sebe.

Duhovno-rekreacijski program protekao je u prezentaciji svetišta Djeteta Isusa u svijetu koji je pripremila s. M. Mirjam Dedić, pročelnica Prijatelja Malog Isusa za zagrebačku provinciju sestara Služavki Malog Isusa, a drugi dio animatori su pripremili kroz različite igre koje su razveselile one mlađe generacije.
Susret je protekao u radosnoj pjesmi i veselju svih Prijatelja Malog Isusa različitih dobi kojima je ovo bila prilika izmjene iskustva u karitativnom djelovanju, molitvenom okupljanju i širenju pobožnosti Djeteta Isusa. Slijedeći primjer sestara i svog duhovnog oca dr. Josipa Stadlera, Prijatelji Malog Isusa ponovno su postali svjesni svoje odgovorne uloge biti produžena ruka sestara tamo gdje one svojom prisutnošću ne mogu doći.

  Vijesti - Sve