13. humanitarni koncert i prodajna izložba „Imaj srce…“

13. humanitarni koncert i prodajna izložba „Imaj srce…“

Srijeda, 29. 11. 2017.

U srijedu, 29. studenoga 2017. u 18 sati u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije te Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, održan je trinaesti humanitarni koncert i prodajna izložba „Imaj srce...“ u organizaciji Sestara SMI Provincije BZBDM te Stadlerovog Dječjeg Egipta, s ciljem pomoći u školovanju djece u Stadlerovu dječjem Egiptu u Sarajevu. 


Na koncertu su nastupili i svojim izvedbama doista obogatili svakog prisutnog: djeca Stadlerovog Dječjeg Egipta, Mandolinski sastav SDE-a, Dječji vrtić „Egipat“, tamburaški orkestar „Lira“, VIS Jukić, Koralisti VBS-a, Bogoslovi Redemptoris Mater te vokalna skupina „Lašvanske Dive“. Kroz program nas je vodio vlč. Jakov Kajinić koji je, kao i uvijek, odavao jednu iskrenu radost i svjedočio ljubav Kristovu koju nosi u sebi.

U prodajnoj izložbi – na štandovima za prodaju – bili su ponuđeni razni predmeti – rukotvorine – prigodne za darivanje posebno u vremenu Božića i Nove godine: dječji radovi, sestarski kolačići, ručni radovi, suveniri, adventski vijenci i ostalo što može biti od koristi u raznim prigodama. Prodajne štandove pripremili su najvećim dijelom sestre SMI s Prijateljima maloga Isusa i dobročiniteljima iz BiH, Hrvatske, Austrije, Italije i Njemačke, kao i organizacije koje djeluju u BiH poput Zajednice žena HDZ-a BiH Vrhbosna Kraljica Katarina Kosača. Među ovogodišnjim podupirateljima posebno su izdvojeni oni koji i tijekom godine ne zaboravljaju djecu SDE-a. To su: Obitelj Verice i Nebojše Grizelj, gđa Vlatka Puškarić, prof. Antun Tvrtković, gosp. Anto Bilić i MultimediaPrint, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., kao i naši ovogodišnji pokrovitelji:  Svećenički dom Vrhbosanske Nadbiskupije i Vrhbosansko bogoslovno sjemenište.

Među mnogobrojnim gostima nalazili su se predstavnici crkve na čelu s Nj.E. apostolskim nuncijem u BiH Luigijem Pezzutom, zatim prisutan je bio i uzoriti Vinko kardinal Puljić, predstavnici Franjevačke provincije Bosne Srebrene kao i brojni svećenici, časne sestre raznih družbi, a ponajviše sestare Služavke Malog Isusa na čelu s. Provincijskom glavaricom s. M. Maria – Anom Kustura. Svojom prisutnošću  koncertu i prodajnoj izložbi djecu su podržali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara,  drugi predstavnici društveno-političkog života, te brojni prijatelji djece iz grada Sarajeva i drugih mjesta iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Dan radosti darivanja i otvorenog srca može biti svaki dan u godini, ne samo ovaj kada se održava humanitarni koncert i prodajna izložba. Oni koji žele mogu i tijekom godine biti podupiratelji djece i njihova školovanja. Oni mogu dati svoj financijski doprinos za otkrivanje i razvijanje talenata koje djeca u sebi nose, za kvalitetno i osmišljeno vrijeme praznika, posebno u ljetnom periodu, za edukativno-umjetničke radionice, edukacije onih koji su postigli punoljetnost i nalaze se u procesu osamostaljivanja i zapošljavanja… svaki dar je vrijedan i vjerujemo da ga djeca, kao ni sestre neće nikada zaboraviti.

Od srca hvala svima na radosnoj suradnji i doprinosu za sretnije i radosnije odrastanje djece Stadlerova dječjeg Egipta.

s. Sandra Kapetanović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve