5. Mala vatrogasna olimpijada

5. Mala vatrogasna olimpijada

Subota, 10. 5. 2014.

U  petak,  09.05.  djeca  dječjeg vrtića  „ Mali Isus“  iz  Kaštel  Kambelovca  sudjelovali su na 5. maloj vatrogasnoj olimpijadi na igralištu „Goška“  u Kaštel Gomilici. Sudjelovala su djeca iz svih vrtića grada Kaštela, bilo je 28 ekipa.


 

Natjecali su se u 7 igara: badbitonu, kuglama, gađanju u metu, vijcima i maticama, bacanju novčića, slalomu s čašom vode i prenošenju vode u kantama.

Djeca iz našeg vrtića formirala su jednu grupu od sedmero sudionika . Naši mali olimpijci su se marljivo i vješto  pripremali pod vodstvom svojih teta s. Martine  Grmoja  i s. Kristine  Španjić.  Svoju spretnost i vještinu pokazali su osvojivši peto mjesto i zlatnu medalju. S tribina, naše  natjecatelje podržavali su roditelji, prijatelji, tete, djedovi i bake.

Dječji vrtić u K. Kambelovcu otvorile su sestre već od samog dolaska, te  od daleke 1941.  godine   pomažu u čuvanju i odgoju djece.  Njihov odgajateljski i vjerski doprinos  nije mjerljiv. Poznato je međusobno poštivanje i povezanost mještana sa sestrama.

U našoj Družbi imamo nekoliko sestara iz K. Kambelovca.

 

                                                                                                                                                                                                                                                             s. Martina Grmoja

  Vijesti - Sve