“A šta ti čekaš”?

“A šta ti čekaš”?

Četvrtak, 11. 4. 2019.

On te voli i kad vičeš Hosana i kad vičeš Raspni ga... On te voli kad ga gaziš, pljuješ, ponižavaš, kad mu okrećeš leđa, kad ga izdaješ.. On te voli jučer, danas i sutra! On te voli i čeka! A ti? Što čekaš?


U nedjelju 7.travnja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije Žrnovnica upriličena je predstava Zajednice mladih u kojoj je ponovno aktualiziran i prikazan trenutak kad je za ljude umrla, a po svijetu se razlila Ljubav.

Kad dozvolite da Duh Sveti umiješa svoje "prste" u vaš život, onda vam se unatoč poteškoćama dogodi blagoslov , ljubav, radost, prijateljstvo koji ne mogu ostati samo vama već se dijele na ljude oko vas i postanu blagoslov za druge, za cijelu Zajednicu u kojoj živite.

Tako se dogodila, zahvaljujući Zajednici mladih naše župe predstava koja je uprizorila Isusovu Muku na jedan suvremeni način.

Član PMI-a Žrnovnica Ante Ribičić glumio je ulogu Isusa Krista, dok su ostali članovi obitelji također bili akteri predstave.

Budući da je župnik don Mario Matković bio upućen u marljivost uvježbavanja predstave, najavio ju je kao svojevrsnu duhovnu obnovu, što se na koncu pokazalo točnim.

Naime, nakana predstave je bila poslati poruku, (po)taknuti nekoga od prisutnih i pred najveći kršćanski blagdan koji sadrži cjelokupno naše vjerovanje, poručiti ljudima, da je ta brutalnost prema Kristu naša svakodnevica , ali i da svaki Veliki Petak ima svoj Uskrs.

Na predstavi se dogodilo baš ono što je trebalo, a to je da su mladi bili kanali i sredstva u Božjim rukama da vjernicima u crkvi donesu poruku koja je bitna u ovom vremenu. 

Uzdasi i plač koji su se mogli čuti od pojedinaca bili su pravi pokazatelj da je poruka stigla do srca ljudi.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve