Advent u župi Sv. Pavla u Retkovcu

Advent u župi Sv. Pavla u Retkovcu

Utorak, 30. 11. 2021.

Pišući prošle godine osvrt na našu pripravu za Božić mislila sam kako je to bilo najizazovnije, najteže vrijeme. Kada pomislimo kako je sve loše iza nas i kako mora krenuti na bolje ipak vidimo da svojim snagama ne možemo puno napraviti i da uvijek može biti teže.

Na početku planiranja naših humanitarnih aktivnosti u svrhu pripreme za ovogodišnji rođendan Maloga Isusa u našu grupu Prijatelji malog Isusa iz Retkovca skoro svakodnevno stižu poruke i obavijesti o oboljelim članovima i članovima njihovih obitelji koje smo uključile u naše molitve. Neki svojim prisustvom, neki duhom i u molitvi ispratili smo našu članicu Luciju Sertić i majku naše s.Viktorije na susret s Gospodinom.

Tugujemo, patimo s oboljelima, molimo, ali ne očajavamo. Vjerujemo u snagu Maloga Isusa kojemu se utječemo, za čiji se dolazak pripremamo.

U dogovoru sa našim župnikom Vinkom Tomićem, animatoricom Mirom Gabelicom i kapelanom Branimirom Jagodićem krenuli smo u nabavu materijala za izradu adventskih vijenaca koja smo odlučili izložiti na humanitarno-prodajnoj izložbi u nedjelju Krista Kralja i 1. adventske nedjelje. Kako je većina članova zbog bolesti ili brige o bližnjima bilo spriječeno dolaziti na radionice u pomoć su nam pritekli mladi članovi naše župe s kapelanom. Okupljali smo se nakon večernje Svete Mise i u našoj dvorani u ugodnom raspoloženju slagali adventske vijence. Izradili smo popriličan broj vijenaca od raznih materijala i na izložbama sve ih prodali. Prilog od prodaje proslijedili smo Caritasu naše župe i nadamo se da smo bar malo pomogli najpotrebitijima.

Advent je počeo, ima još vremena i prilika za dobra djela. Svima želimo da ga provedemo u miru i zdravlju, te da u teškim trenutcima osjetimo bliskost  Malog Isusa na kojeg se uvijek možemo osloniti. 
 

Blaženka Salaj, PMI Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve