Advent 2015.

Advent 2015.

Nedelja, 29. 11. 2015.

„Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan.” (Lk 6, 36)

Drage sestre!

Papa Franjo na katehezi održanoj 18. studenog, za vrijeme opće audijencije, na Trgu svetoga Petra, upućujući nas na izvanrednu jubilejsku godinu milosrđa govori: „Dolazimo do praga samog Jubileja, koji je blizu. Pred nama su velika vrata Božjega milosrđa, ali potrebno je i malo hrabrosti da prijeđemo prag. Svatko od nas u svojoj nutrini nosi stvari koje pritišću. Svi smo grješnici. Iskoristimo ovaj trenutak i prijeđimo prag milosrđa Boga, koji se nikad ne umara praštati i očekivati; koji nas gleda i uvijek je uz nas“

I dok smo još uvijek u darovanoj nam Godini posvećenoga života koju je prošlog došašća otvorio papa Franjo i pozvao redovnike i redovnice da „probude svijet“, postavio nam je i tri glavna cilja u redovničkom životu: prvi je „sa zahvalnošću gledati na prošlost“ da se živim održi vlastiti identitet i vidici karizme. Drugi je „strasno živjeti sadašnjost“, živeći Evanđelje u duhu zajedništva; dok je treći cilj „s nadom prigrliti budućnost“, unatoč teškoćama koje se susreću u redovništvu. To papino geslo uzeto je i za glavnu misao promišljanja o našoj 125-oj godišnjici Družbe.

Najavom izvanredne jubilejske godine milosrđa mi sestre Služavke malog Isusa u ovih minulih 125. godina zahvaljujemo Božjem milosrđu na širom otvorenim vratima u mnogim trenutcima našega postojanja. Ali i molimo „neka tako i vrata naših srdaca, zajednica… budu otvorena, svima koji na njih pokucaju“– jer je to glavna misao Svetog Oca (prema Misericordiae vultus, 12)

Milosno je to vrijeme za nas ali i obaveza, jer naše je poslanje naviještati i živjeti Božje milosrđe.

Da bismo lakše prepoznale one kojima je najpotrebnije Božje milosrđe i naša djelotvorna blizina, Vijeće za duhovnost i promicanje baštine oca Utemeljitelja pripremilo nam je i ove godine za Došašće prigodni poticajni Listić, kojeg vam dostavljam.

S molitvom i željom da naš hod prema Božjem milosrđu bude radosniji od srca vas pozdravljam!

s.M. Katarina Penić-Sirak
provincijska glavarica


  Vijesti - Sve